Este vorba de Cătălin Nicolae Ceort, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Acesta a fost plasat de procurorii DNA sub control judiciar pe o durată de 60 de zile, pentru luare de mită.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Ploieşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 22 februarie 2017, a lui Cătălin Ceort, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Urmărire Penală şi Criminalistică, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, anunta Mediafax.
Anterior, procurorii anticorupţie au mai dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, începând cu data de 28 decembrie 2016, şi faţă de Victor Ignat, avocat suspendat în cadrul Baroului Bucureşti, pentru trafic de influenţă.

„În cursul lunii decembrie 2016, inculpatul Ceort Cătălin Nicolae, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Urmărire Penală şi Criminalistică, în mod indirect, prin intermediul inculpatului Ignat Victor, a pretins suma de 260.000 de euro de la un om de afaceri (martor în cauză), cercetat pentru comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani într-un dosar penal aflat în instrumentarea magistratului.
Aceşti bani au fost pretinşi de inculpatul Ceort Cătălin Nicolae în legătură cu îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu un act contrar acestor îndatoriri, în sensul adoptării unei soluţii favorabile faţă de martor în cauza respectivă. La data de 27 decembrie 2016, în scopul arătat mai sus, inculpatul Ignat Victor a primit de la omul de afaceri suma de 30.000 de euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), postat pe site-ul instituţiei.

Comentariul meu

Lasă un răspuns