arestati

Un bărbat a fost reținut miercuri de către procurorii DNA pentru trafic de influență. Acesta a cerut unor firme de IT mai multe sume de bani pe care le-ar fi folosit ca mită pentru un președinte al unei bănci.

Procurorii DNA au dispus reținerea lui Bogdan-Viorel Mitu, pentru trafic de influență, după ce a cerut bani de la reprezentanții unor firme IT pentru a-l determina pe președintele unei unități bancare cu capital majoritar de stat să dispună încheierea unor contracte.
El va fi prezentat miercuri Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Potrivit unui comunicat al DNA, Bogdan Mitu a pretins în a doua jumătate a anului 2011 și a primit, în perioada ianuarie — septembrie 2012, suma totală de peste 960.000 lei de la reprezentantul unei firme IT, pentru a-l determina pe președintele unei unități bancare cu capital majoritar de stat să dispună încheierea unui număr de patru contracte, în valoare totală de aproximativ 700.000 euro. Procurorii susțin că, într-un context asemănător, el a pretins (decembrie 2010) și a primit (februarie 2011 și februarie 2012) suma totală de peste 532.000 lei de la reprezentantul unei alte firme cu același profil, pentru încheierea, cu aceeași bancă, a unui contract în valoare de peste 643.000 euro. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul IGPR — Direcția pentru Operațiuni Speciale.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu