Iohannis anunță că va promulga legile de respingere a OUG 13 și 14

0 77

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că vineri va promulga legile de respingere a OUG 13 şi de aprobare a OUG 14.

”Domnule prim-ministru, iată că după relativ puţin timp ne întâlnim aici în Sala Unirii pentru prima remaniere guvernamentală. Dar circumstanţele sunt deosebite şi cred că această mişcare este una bună. Doamna ministru, domnilor miniştri, vă doresc succes, vă doresc un mandat bun. Înţeleg această remaniere pe care mi-a propus-o premierul ca o mişcare de întărire a echipei guvernamentale”, a spus preşedintele Klaus Iohannis la ceremonia depunerii jurământului de către noii miniştri.
Şeful statului a precizat în continuare că tocmai au sosit la Cotroceni legile de respingere a OUG 13 şi de aprobare a OUG 14 şi a anunţat că le va promulga vineri.
”Am constatat acum, înainte să ajung în Sala Unirii, că mi-au parvenit de la Parlament două legi: legea de respingere a OUG 13 şi de aprobare a OUG 14. Voi promulga aceste legi mâine şi atunci avem întrunite toate condiţiile pentru a trece, domnule prim-ministru, la normalizarea situaţiei. Am menţionat într-o alocuţiune recentă care sunt, după părerea mea, marjele de mişcare pentru revenirea la o muncă pozitivă, normală şi în interesul României din partea Guvernului, şi consider că ele sunt întrunite”, i-a spus preşedintele Iohannis premierului Sorin Grindeanu.
Klaus Iohannis a urat succes echipei guvernamentale.
”Nu-mi rămâne decât să vă doresc mult succes, să reuşiţi să tranformaţi acest Guvern într-o echipă puternică, care va face exact lucrul pe care îl aşteaptă românii: să guverneze eficient, în interesul României şi în interesul românilor”, a spus în încheiere preşedintele, potrivit News.ro.
La ceremonia de depunere a jurământului noilor miniştri au participat şi prim-ministrul Sorin Grindeanu, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. La finalul ceremoniei, Klaus Iohannis a dat mâna şi a stat de vorbă cu toţi miniştrii, inclusiv cu şeful Guvernului şi cu preşedinţii Parlamentului.
Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 292 de voturi „pentru” şi o abţinere, legea de aprobare a OUG 14/2017, prin care a fost abrogată OUG 13, precum şi Legea de respingere a OUG 13, care a întrunit 291 de voturi „pentru” şi trei abţineri.
Din sală a lipsit de la vot preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şedinţa de plen fiind condusă de vicepreşedintele Petru Vlase. Foto: arhivă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.