Kovesi la bilanțul DNA: ’’S-a pus sechestru pe două proprietăți din Franța de peste 3,5 milioane euro și s-au blocat conturi în Elveția, Cipru și Germania’’

0 84

Șefa Direcției Naționale Anticorupție a anunțat joi la prezentarea bilanțului instituției că DNA-ul a pus sechestru pe două proprietăţi din Franţa de peste 3,5 milioane de euro, pe două imobile din Spania şi a blocat conturi din Cipru, Germania şi Elveţia.

Procurorul şef Laura Codruţa Kovesi a precizat că recuperarea produselor infracţiunilor a fost o componentă importantă în anul 2016, când au fot luate măsuri asiguratorii de 667 de milioane de euro. „Recuperarea produselor infracţiunilor a fost o componentă importantă în anul 2016. Au fost luate măsuri asiguratorii de 667 milioane euro, o creştere substanţială, cu 72% faţă de anul trecut”, a declarat Kovesi, citată de News.ro. Ea a subliniat că de multe ori, în cauzele instrumentate de DNA sunt implicate persoane care obţin profituri uriaşe, care achiziţionează bunuri în alte ţări sau deschid conturi bancare în alte jurisdicţii.
„Niciun infractor nu trebuie să se simtă în siguranţă, indiferent unde şi-a ascuns banii”, afirmat şefa DNA. Laura Codruţa Kovesi a afirmat că DNA a trimis peste 80 cereri de comisii rogatorii internaţionale pentru administrare de probe sau identificarea de bunuri.
„În acest fel, am reuşit să sechestrăm două proprietăţi în Franţa de peste 3,5 milioane euro. În Spania am instituit sechestru pe două imobile de peste 500.000 euro. Am solicitat blocarea unor conturi în Cipru, Elveţia şi Germania”, a precizat procurorul-şef al DNA..
La şedinţa de bilanţa a DNA participă preşedintele Klaus Iohannis, preşedinta ICCJ Cristina Tarcea, şeful DIICOT Daniel Horodniceanu, procurorul genarla Augustin Lazăr, ministrul interimar al Justiţiei Ana Birchall, ambasadorul SUA Hans Klemm şi alţi membri ai corpului diplomatic acreditaţi la Bucureşti.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...