conducere

Comisia pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor discută marți legea prin care se instituie probe mai dure pentru obţinerea permisului auto. Legea propune ca examenul pentru permisul auto să aibă patru secţiuni: teorie, poligon, traseu ziua şi pe timp de noapte.

La discuții este invitat și ministrul de Interne, Carmen Dan. Iniţiatorii proiectului au avut în vedere reducerea numărului de accidente de circulație cauzat de slaba pregătire a şoferilor.
De asemenea, potrivit Strategiei de Siguranţă Rutieră românii care nu au terminat zece clase nu vor putea avea permis de conducere și proba practică a examenului de conducere ar urma să fie monitorizată video.
Noua strategie prevede schimbări şi pentru maşini. Peste câţiva ani autoturismele ar putea fi dotate cu sisteme inteligente care vor opri motorul, dacă şoferul a băut alcool.
Cinci oameni mor în fiecare zi în accidente rutiere, arată statisticile. Autorităţile speră să reducă la jumătate numărul victimelor odată cu noile reguli, anunță Digi24.ro.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu