scoli inchise

Din cele peste 712 milioane lei cât are bugetul Sibiului în acest an, municipalitatea a alocat nu mai puțin de 43,8 milioane lei pentru investiții în unitățile de învățământ.

Astrid Fodor a prezentat marți într-o conferință de presă transmisă în direct de Ora de Sibiu cum se împart banii din bugetul Sibiului în 2017.
La capitolul investiții în clădirile unităților de învățământ însumează o valoare de 43,8 milioane lei. Din această listă de lucrări, amintim:
– Reabilitarea și extinderea fostului cămin de pe strada Oituz în vederea mutării Liceului de Arte – 27,2 milioane lei
– Finalizarea construcției noii grădinițe de pe strada Hațegului – 1,8 milioane lei
– Reabilitarea sălii de sport a Colegiului Național Gheorghe Lazăr – 991.000 lei
– Mansardarea parțială a școlii Regina Maria-2,8 milioane lei
– Realizarea termosistemelor la grădinițele 15, 33, 36, Elefănțelul Curios și Căsuța Poveștilor -1,56 milioane lei
– Reabilitarea fațadelor școlii nr. 2 de pe str. Avram Iancu și a școlii nr. 8 de pe str. Lupeni -1,36 milioane lei
– Dotarea cu mijloace fixe a unităților de învățământ – 1,59 milioane lei
VEZI ȘI: VIDEO – Pod nou peste Cibin pe Șoseaua Alba Iulia lângă cel existent
La acestea se adaugă 1,3 milioane lei alocați pentru realizarea proiectelor pentru următoarele investiții pentru care Primăria Sibiu dorește să atragă finanțare nerambursabilă:
– Proiectare pentru construcția de clădiri noi cu destinația creșe la școala nr. 1 (str. Hațegului) și Grădinița nr. 36 (str. Constructorilor)
– Proiectare pentru extinderea școlii gimnaziale N. Iorga, a școlii gimnaziale I.L. Caragiale și a școlii gimnaziale Regele Ferdinand
– Proiectare pentru construcția de săli de sport la școala gimnazială N. Iorga și la școala gimnazială Regele Ferdinand
– Proiectare pentru reabilitarea internatelor Colegiului Tehnic Independența (str. Gladiolelor) și a Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară (str. Gladiolelor)
CITIȚI ȘI: VIDEO – Primăria Sibiu alocă din buget suma de 50 de milioane lei pentru proiectul Aqua Park de pe Calea Poplăcii
– Proiectare pentru modernizarea clădirilor unităților de învățământ în vederea îmbunătățirii eficienței energetice la Liceul Teoretic C. Noica (str. Oștirii), școala gimnazială nr. 1 (str. Hațegului), școala gimnazială nr. 21 (str. Luptei) și școala gimnazială Radu Selejan (str. Șoimului)
Urmăriți mai jos toate declarațiile date de primarul Sibiului în conferința de presă de marți când a prezentat proiectul bugetului pe 2017.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu