Două cutremure în mai puțin de 24 de ore în România

130

Miercuri s-au înregistrat încă două cutremure în țara noastră. Primul a avut loc în zona Vrancea, iar cel de al doilea în județul Buzău. Nu mai puțin de 25 de cutremure au avut loc în ultimii doi ani în România.

Un cutremur cu magnitudinea 4 a avut loc, miercuri după-amiază, în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 140,3 kilometri, anunţă Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Seismul s-a produs la ora 15.43, în zona Vrancea, în judeţul Buzău, potrivit sursei citate.
Cele mai apropiate localităţi de epicentrul seismului sunt Nehoiu (29 de kilometri), Covasna (36 de kilometri), Întorsura Buzăului (46 de kilometri), Târgu Secuiesc (49 de kilometri), Slănic-Moldova (56 de kilometri), anunță News. Un alt cutremur, cu magnitudinea 4,1, a avut loc marţi dimineaţă, la ora 04.51, în judeţul Vrancea. Seismul s-a produs la o adâncime de 134,7 kilometri, cele mai apropiate localităţi de epicentru fiind Nehoiu (44 de kilometri), Covasna (51 de kilometri), Odobeşti (51 de kilometri), Slănic-Moldova (55 de kilometri) şi Panciu (57 de kilometri).
În ultimii doi ani, în România au avut loc peste 25 de seisme cu magnitudine mai mare de 4.
În 8 februarie, în Vrancea s-a produs un cutremur cu magnitudinea 5, care a fost resimţit şi în Bucureşti. În 26 februarie, în Buzău şi Vrancea au fost înregistrate cinci cutremure cu magnitudini între 2,5 şi 3,5. Sâmbătă s-au împlinit 40 de ani de la cutremurul din 1977, în care au murit peste 1.500 de oameni, dintre care peste 1.400 numai în Bucureşti, iar alţi aproximativ 11.300 au fost răniţi.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.