pod italia

Un pod s-a prăbuşit, joi după-amiază, pe o autostradă din Italia. Trei muncitori români au fost răniţi în urmă prăbuşirii podului.

UPDATE 19:11 Primar italian: Podul s-a prăbuşit pe autostradă în cursul unor lucrări efectuate necorespunzător, informează Mediafax.
Angajaţii unei firme de construcţii efectuau lucrări la podul care s-a prăbuşit joi după-amiază în centru-estul Italiei, afirmă primarul localităţii pe raza căreia s-a produs accidentul, criticând modul în care se desfăşurau activităţile de întreţinere, relatează ziarul La Repubblica.

ponte crollato autostrada ancona 4
„Muncitorii încercau să înalţe nivelul podului cu cricuri hidraulice, iar structura a cedat: este evident că ceva s-a desfăşurat greşit”, a declarat Roberto Ascani, primarul localităţii Castelfidardo (provincia Ancona, regiunea Marche).
„Este de neconceput să fie efectuate lucrări de acest gen fără închiderea Autostrăzii A14”, a acuzat el.
Trei muncitori români au fost răniţi în urmă prăbuşirii podului, joi, pe o autostradă din centrul Italiei, afirmă surse citate de publicaţiile La Repubblica şi Il Sole 24 Ore.

ponte crollato autostrada ancona 3
UPDATE 19:01
Trei muncitori români au fost răniţi în urmă prăbuşirii podului, joi, pe o autostradă din centrul Italiei, afirmă surse citate de publicaţiile La Repubblica şi Il Sole 24 Ore.
Un pod s-a prăbuşit, joi după-amiază, pe o autostradă din centrul Italiei, cel puţin un autovehicul fiind prins sub structura căzută. Două persoane au murit, iar alte trei au fost rănite în accident.
Cei trei răniţi sunt muncitori români în vârstă de 56, 47 şi 46 de ani. Ei lucrau la întreţinerea podului prăbuşit, fiind angajaţi ai companiei Delabech. Doi români au fost transportaţi cu elicoptere-ambulanţă la Spitalul Torrette din Ancona. Au căzut de la înălţimea de cinci-şase metri, dar nu sunt în stare gravă. Al treilea are răni uşoare, fiind internat într-un spital din Osimo.
UPDATE 18:10
Cele două persoane decedate sunt doi cetăţeni italieni – Emidio D., în vârstă de 60 de ani, şi soţia sa, Antonella V., în vârstă de 54 de ani. Ei se aflau în autoturismul marca Nissan Qashqai care a fost strivit de pod în momentul prăbuşirii.
Cei doi răniţi sunt doi muncitori români în vârstă de 56, respectiv 46 de ani. Ei lucrau la întreţinerea podului prăbuşit. Cei doi români au fost transportaţi cu elicoptere-ambulanţă la Spitalul Torrette din Ancona. Au căzut de la înălţimea de cinci-şase metri, dar nu sunt în stare gravă.
Un pod s-a prăbuşit pe o autostradă din centru-estul Italiei
Un pod s-a prăbuşit, joi după-amiază, pe o autostradă din nord-estul Italiei, cel puţin un autovehicul fiind prins sub structura căzută, existând informaţii că cel puţin două persoane au murit, relatează presa italiană.
Incidentul a avut loc pe Autostrada A14, la Kilometrul 235+800m, în zona Camerano (Ancona), pe segmentul Loreto-Ancona Sud.
Potrivit ziarului Il Messaggero, cel puţin o maşină a fost prinsă sub podul prăbuşit, iar o persoană a murit.

https://www.youtube.com/watch?v=dSPUyqBlAPc&feature=youtu.be
Surse citate de cotidianul La Repubblica au declarat că mai multe maşini au fost surprinse sub structura prăbuşită, existând informaţii că cel puţin două persoane au murit, iar alte două au fost rănite.
Traficul este blocat pe ambele sensuri de mers din cauza incidentului.

foto:Mediafax.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns