Film de excepție la Astra Film Cinema deapre copii abandonați în timpul comunismului

0 307

Cei de la Astra Film Cinema, anunță o nouă proiecție de film. Copilul Diavolului / The Devil’s Child, va rula 16 martie, de la ora 19:00.

Măriuca s-a născut în regimul ceaușist. Imediat după naștere a fost abandonată, iar la vârsta de 6 ani a fost adoptată de un cuplu de francezi. Acum, la 37 de ani, Marion a devenit mamă pentru prima oară, iar evenimentul o face să revină la propriul trecut și să se întrebe: Cum își poate abandona o mamă copilul?
Copilul Diavolului / The Devil’s Child (regia Ursula Wernly Fergui) este o incursiune emoționantă în trecutul dramatic al unei generații întregi de copii născuți la cerere și abandonați în seama statului comunist. Filmul va fi proiectat joi, 16 martie, de la ora 19:00 la Astra Film Cinema!
În plină utopie comunistă, statul ajunsese să controleze până şi cea mai intimă parte a vieţii umane – sexualitatea – şi transformase maternitatea dintr-o mare bucurie într-un adevărat coşmar. Politica de natalitate a lui Ceaușescu a dat roade rapid, România devenise o adevărată fabrică de copii. Mii dintre ei ajungeau în orfelinatele dictatorului. De acolo, unii erau dați mai departe spre adopție către familii din Occident. Pentru stat era o afacere profitabilă: 2 milioane de franci a încasat Securitatea la vremea respectivă din adopții.
”Pentru mine Ceaușescu este diavolul. Uneori cred că sunt copilul diavolului”, afirmă Marion. Ea este unul dintre orfanii lui Ceaușescu care a avut extraordinara șansă de a crește într-o familie adoptivă. Departe de România, departe de orfelinatele groazei! După mai bine de două decenii, Marion încearcă să înțeleagă de ce a fost abandonată și cum decizia părinților ei biologici a fost luată sub presiunea unui sistem politic schizofrenic.
Prețul unui bilet este de 6 lei. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției la Astra Film Cinema (Piața Mică 11, Sibiu). Mai multe informații la tel: 0751.166.516

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.