FOTO – Colete și obiecte suspecte în tren și pe peron în Gara Sibiu. E doar un exercițiu

397

În data de 14 martie, între orele 10,00 – 12,00, la iniţiativa Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Sibiu, pe raza Staţiei CFR Sibiu, a avut loc un exerciţiu derulat pe două paliere de acţiune: semnalarea şi identificarea unor obiecte suspecte în incinta Staţiei CFR, respectiv descoperirea unui dispozitiv exploziv improvizat într-un tren de persoane.

Obiectivele principale ale activităţii au vizat:
– Creşterea gradului de securitate în domeniul transporturilor feroviare ;
– Prevenirea şi combaterea contravenţiilor şi infracţiunilor din domeniul transporturilor feroviare, în special cele privind terorismul, imigraţia ilegală şi conexe acestora (trafic de persoane, arme, muniții, materiale explozive, substanțe interzise, droguri, etc.).
– Combaterea migraţiei ilegale ;
– Pregătirea autorităţilor competente ale statului pentru intervenţia în cazul unui atac cu bombă la nivelul unui terminal de transport, având în vedere numărul mare de persoane care se află în acesta la un moment dat.
– Pregătirea populaţiei cu privire la modul de acţiune al autorităţilor statului în cazul unui atac cu bombă, în vederea conştientizării faptului că, în astfel de situaţii, trebuie respectate îndrumările autorităţilor.

alerta sibiu 2
La simulare au participat poliţişti din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Sibiu, poliţişti din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Criminalistic, cei de la Centrul Chinologic Sibiu, jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sibiu, cadre ale I.S.U. Sibiu, Echipa de Intervenţie Antiteroristă Pirotehnică din cadrul Direcţiei Judeţene de Informaţii Sibiu, precum şi reprezentanţi din cadrul D.I.I.C.O.T Sibiu.

alerta sibiu
Pe parcursul activităţilor, accesul în Staţia CFR Sibiu şi în perimetrul acesteia a fost restricţionat, iar prin staţia de amplificare au fost difuzate mesaje de informare a publicului cu privire la această simulare, se arată într-un comunicat remis către Ora de Sibiu.

alerta sibiu 3

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.