Se dezbate legea care vrea să scumpească RCA-urile mai repede decât te așteptai

197

Sibienii și românii deopotrivă vor achita cel mai probabil mai mulți bani pentru polița obligatorie RCA. Aceasta ar putea crește cel mai probabil după data de 18 mai.

Legea RCA va fi dezbătută public, astăzi, în Comisia pentru buget a Camerei Deputaţilor. Tarifele la poliţele RCA ar putea creşte după 18 mai, dată la care expiră perioada în care preţurile au fost „îngheţate” la o valoare stabilită prin Hotărâre de Guvern. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) nu ia în calcul prelungirea plafonării poliţelor. În schimb, vrea să introducă un tarif de referinţă, orientativ, pentru companiile de asigurări dar şi conceptul de client cu risc ridicat, anunță Digi 24. În categoria clienților cu risc ridicat vor intra tinerii, posesorii maşinilor sport şi şoferii care au făcut multe accidente.
La dezbaterea din Camera Deputaților va fi analizat proiectul de lege RCA, prin care se decide metoda care stabileşte tariful maximal pe care o societate de asigurări îl poate practica. Patronatele din transporturi au cerut, ieri, Guvernului să menţină tarifele plafonate, cel puţin până la sfârşitul anului. În caz contrar, ameninţă cu proteste.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.