VIDEO FOTO – Ministrul Mediului a anunțat la Sibiu dotarea cu panouri solare a 4.000 de școli din țară

0 101

Ministrul Mediului, a declarat marți, la Sibiu, că vrea să doteze începând din acest an cu panouri solare 4.000 de unități de învățământ din țară, în cadrul programului numit „Școala Verde”.

„Noi vrem să lansăm acum pe unitățile de învățământ din țară, să lansăm un program pentru a dota cu panouri electrice 4.000 de unități de învățământ, cred că 9.000 sunt la nivel național. Din Fondul pentru Mediu vrem să finanțăm. (…) Eu cred că lansăm Ghidul în dezbatere publică pe 25, asta înseamnă că după perioada de dezbatere publică (…) 30 de zile lucrătoare (…), după care la sfârșitul lunii aprilie, la începutul lunii mai se vor putea deja depune aplicații”, a declarat ministrul Mediului.
Întrebat dacă se referă la panouri „electrice” sau „solare”, ministrul Daniel Constantin a revenit și a precizat că se referă la „panouri solare”.
Ministrul Daniel Constantin a adăugat că se ia în calcul finanțarea programului „Școala Verde” și a altor șase programe la nivel național fie din Fondul pentru Mediu, fie din banii care se adună la Ministerul de Finanțe prin vânzarea certificatelor de emisii de dioxid de carbon. Aceste șapte programe vor fi lansate în 25 martie, a mai menționat ministrul Daniel Constantin, scrie Agerpres.ro.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...