autostrada deva lugoj

Liderul Liviu Dragnea are convingerea că până la finalul acestui mandat cel puțin două autostrăzi vor traversa România, respectiv Coridorul IV – Constanța-București-Pitești-Sibiu-Deva-Nădlac și Autostrada Transilvania.

“Am participat la mai multe discuții și eu, și domnul Tăriceanu cu membri ai Guvernului în ultima perioadă și convingerea mea este că, în acest mandat, cel puțin două autostrăzi vor traversa România: Coridorul IV și Autostrada Transilvania. Coridorul IV însemnând Constanța-București-Pitești-Sibiu-Deva-Nădlac, iar Autostrada Transilvania este fosta Autostradă Bechtel. (…) Am încredere în conducerea Ministerului Transporturilor, în cei de la Compania de Drumuri și în prim-ministru că aceste lucruri vor fi duse la capăt”, a spus Dragnea la B1Tv, citat de News.ro. Întrebat dacă își asumă un pariu în acest sens, liderul PSD a replicat: “Eu nu fac pariu pe mâna altuia”.
Pe de altă parte, Dragnea și-a exprimat speranța că în scurt timp Guvernul va prezenta proiectul de lege privind achizițiile strategice, preluând modelul altor țări.
“Discutăm de un cadru legislativ care să permită ca investițiile mari — pe care le definim printr-o lege, în mod nominal, într-o dezbatere publică — să poată să aibă proceduri de achiziție simplificate, în așa fel încât să nu mai stăm, ca stat, indiferent cine guvernează, trei-patru-cinci ani până când începe o lucrare, până când se termină toate contestațiile, toate divergențele pe marginea unei investiții”, a mai spus el.
În ce privește studiul de fezabilitate pentru Autostrada Pitești-Sibiu, el a precizat că se caută soluții pentru ca acesta să fie finalizat de către compania care l-a început.
“Am înțeles că Ministerul Transporturilor în zilele acestea era pregătit să găsească o soluție în așa fel încât realizarea studiului de fezabilitate să meargă în continuare, pentru că — dacă nu greșesc eu — cred că mâine ar fi fost ultimul termen în care se încheia contractul, tot din cauza unor abordări greșite — sau, mă rog, incorecte — din mandatul trecut. (…) Eu nu cred că e vorba să primească bani în plus. Este vorba să găsească o soluție prin care să se lungească termenul, eventual, în așa fel încât să se finalizeze studiul de fezabilitate cu compania cu care s-a început. Fiindcă altfel ar avea variantă, după părerea mea, să reia procedura de achiziție și înseamnă că ducem cu încă doi-trei ani execuția acestui document. Dar este decizia pe care vor trebui să o ia ei”, a arătat el.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu