victor chiriac si daniela cimpean

Într-o delegație a Județului Sibiu condusă de președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cimpean s-a deplasat în perioada 13 – 16 martie 2017, în Republica Moldova, Raionul Dondușeni, la invitația președintelui raionului Victor Chiriac, pentru semnarea unui acord de cooperare între Județul Sibiu și Raionul Dondușeni.

Caracterul special al relațiilor dintre România și Republica Moldova, conferit de comunitatea de limbă, istorie, cultură și tradiții a făcut posibil un prim contact între reprezentanții Județului Sibiu și cei ai raionului Dondușeni, în septembrie 2016 când o delegație din Moldova a vizitat Sibiul. Cu aceea ocazie au fost demarate discuțiile despre principalele domenii de interes pentru cooperare, cu accent pe integrarea europeană și facilitarea accesării fondurilor europene.

delegatie judet
„Județul Sibiu a avut ocazia de a învăța din experiența altora. Acest acord stabilit cu Raionul Dondușeni este ocazia noastră de a oferi la rândul nostru, fraților noștri de peste Prut, sprijin pe calea integrării europene. Acest lucru nu înseamnă că noi nu avem ce învăța de la ei. Am rămas foarte impresionată de ospitalitatea moldovenească, de felul în care știu să își deschidă inimile în fața oaspeților și să își prețuiască tradițiile și pământul, nelăsând niciun petic de pământ nelucrat” spune Daniela Cîmpean. Planul de acțiuni agreat pentru programul de cooperare cu Raionul Dondușeni pune accent pe o serie de formări și sesiuni de perfecționare profesională pentru cei care lucrează în administrația publică locală şi schimburi de bune practici vizând îmbunătăţirea calităţii serviciilor de interes public.
Delegația din partea Județului Sibiu a inclus 10 persoane din administrația publică, printre care administratorul public Sebastian Dotcoș, șefa Serviciului Strategii din cadrul CJ Dana Lupică, consilierii județeni Răzvan Slavu (PSD) și Christine Manta-Klmens (FDGR), dar și primarii localităților Valea Viilor – Avram Pinte (PSD), Axente Sever – Marius Grecu (PNL) și Bazna – Lucian Scumpu (PNL), care au inițiat acorduri de înfrățire între administrațiile locale din județul Sibiu pe care le conduc și localități din raionul Dondușeni. Atfel de înfrățiri vor fi propuse și altor localități din județ.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu