Tăriceanu anunță că va candida pentru președinția ALDE. Daniel Constantin face scandal

137

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat duminică faptul că congresul extraordinar ALDE va avea loc în 21 aprilie și va candida pentru șefia partidului. Pe de altă parte Daniel Constantin a plecat de la ședința Delegației Permanente susținând că aceasta nu este statutară.

Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a anunţat, la finele şedinţei Delegaţiei Permanente desfăşurate duminică, că membrii Delegaţiei au convocat Congresul extraordinar al partidului pentru data de 21 aprilie, Călin Popescu-Tăriceanu anunţându-şi intenţia de a candida la preşedinţia partidului, anunță News. Congresul extraordinar ALDE din 21 aprilie se va desfăşura la Palatul Parlamentului. Totodată, Delegaţia Permanentă a ALDE a aprobat şi ordinea de zi a Congresului şi norma de reprezentare a organizaţiilor judeţene.
”Norma de reprezentare a fost stabilită după trei criterii, anume: 30% din ponderea numărului de delegaţi va fi dată de numărul de membri ai organizaţiei, 30% de rezultatele la alegerile locale şi 40% de rezultatele la alegerile parlamentare. Discutăm ca număr de voturi obţinute în clasamentul procentelor fiecărei filiale”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.
Întrebat dacă va candida la postul de preşedinte al ALDE, Tăriceanu a răspuns afirmativ.
Copreşedintele ALDE Daniel Constantin a părăsit sala în care s-a desfăşurat Delegaţia Permanentă a partidului, împreună cu un grup de membri ai conducerii, aceştia susţinând că şedinţa este nestatutară. Daniel Constantin şi-a motiva gestul prin faptul nu au fost convocaţi toţi membrii de drept ai Delegaţiei Permanente. ”Componenţa Delegaţiei Permanente care s-a convocat nu este cea statutară. Am agreat miercuri convocarea Delegaţiei însă secretariatul dintr-o anumită parte a convocat alţi colegi şi nu sunt toţi cei care trebuie să fie în Delegaţia Permanentă, în conformitate cu Statutul”, a declarat Daniel Constantin.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.