VESTE BUNĂ – Se lansează primul atlas istorico-geografic al județului Sibiu

195

Direcţia Judeţeană pentru Cultură Sibiu organizează un eveniment cultural de excepţie, prilejluit de lansarea atlasului istorico-geografic al judeţului Sibiu, un proiect pilot care face parte dintr-un program de cercetare mai amplu intitulat : TRANSILVANIA. Izvoare de geografie istorică.

Atlasul prezintă fiecare localitate din actualul judeţ Sibiu în formatul urbanistic din timpul primei ridicări topografice a Transilvaniei (1769 – 1773), alături de traducerea descrierilor conţinute în Lexiconul lui Ignatz Lenk von Treuenfeld, apărut la Viena, în anul 1839.
Lucrarea (de aproape 400 de pagini) este însoţită de o serie de anexe care cuprind informaţii de ordin geografic, topografic, hidrografic, orografic şi statistic realizate pentru toate categoriile de cititori.
Atlasul se constituie într-un instrument de lucru pentru cercetători ai domeniului, dar şi pentru primării şi alte tipuri de instituţii ale administraţiei publice locale şi centrale.
La eveniment vor participa reprezentanţi ai mediului cultural, academic, ecleziastic şi administrativ, care vor beneficia de o prezentare interactivă. Manifestarea va avea loc vineri, 24 martie, 2017, începând cu orele 11:00, în Sala Festivă a Bibliotecii Judeţene ASTRA, str. Gh. Bariţiu, nr. 5.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.