ziua apei

160 de elevi din Sibiu au pictat, marţi, timp de două ore, şi au realizat o lucrare de peste 120 de metri lungime, dedicată apei, sărbătorind, astfel, Ziua Mondială a Apei.

Acţiunea a avut loc în sala de sport a Şcolii Generale numărul 18 din Sibiu şi i-a implicat pe elevii a cinci clase din ciclul primar care au realizat cea mai mare pictura închinată apei.
Pictura are peste 120 de metri lungime la ea lucrând, simultan, 160 de elevi cu vârste cuprinse între 6 şi 11 ani.
”Cei mici au încercat să transpună, prin culoare, viziunea pe care o au asupra apei, a rolului pe care această resursa naturală îl joacă în viaţa de zi cu zi. Perspectiva crizei de apă, poluarea şi risipa au fost condamnate de cei mici care, prin culori sumbre şi-au exprimat temerile că, în viitor, omenirea ar putea avea de suferit din cauza comportamentelor abuzive la adresa apei”, arata organizatorii, reprezentanţii Societăţii Apă-Canal din Sibiu, într-un comunicat de presă.

ziua apei m
Toţi elevii care au participat la acţiune au primit medalii şi diplome de ”Prieten al apei”, precum şi jocuri educaţionale pentru cei mai talentaţi dintre ei.
Lucrarea va fi expusă, pe segmente, la sediul societăţii, dar şi pe holurile Şcolii Generale numărul 18.
Societatea Apă Canal, aflată în subordinea Consiliului Local Sibiu, este operator regional de apă şi canalizare în cea mai mare parte a judeţului Sibiu, dar şi în municipiul Făgăraş, scrie News.ro.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.