carte copii

Copiii din Sibiu au devenit prietenii naturii. Asociația „Joaca de-a ecologia” și-a lansat prima carte pentru copii pe temă ecologică, la Sibiu.

Copiii din Sibiu au învățat să protejeze natura, la evenimentul de lansare a cărții „Prietenii naturii” publicate de asociația „Joaca de-a ecologia”. „Prietenii naturii” prezintă povestea lui Tudor, un băiețel care își ajută părinții să ecologizeze parcul central din orașul său, fiind răsplătit de către pădure și animalele ei cu elemente din natură cu puteri magice. La rândul său, își încurajează colegii de grădiniță să iubească mediul înconjurător.
„Povestea este inspirată din viață noastră. Am organizat mai multe acțiuni ecologice în Parcul Sub Arini, la care au participat părinți și copii. Este o lecție simpatică de ecologie, care le arată celor mici cât de bine este să protejezi natura. Ne dorim un viitor cât mai bun pentru copiii noștri, iar protejarea florei și faunei face parte din acest viitor. Atât noi, cât și generațiile viitoare depindem de natură, cu toate minunățiile ei”, a spus Raluca Faloba, autoarea „Prietenii naturii” și președinta asociației „Joaca de-a ecologia”.carte copii 2Cei mici au aflat povestea lui Tudor printr-un spectacol de teatru de păpuși, cu participarea actorilor de la „Fram Book Club”. Muzicianul Vlad Pârău a fost, de asemenea, prezent și a cântat melodia „Schimbarea”, scrisă special pentru acțiunea „Curățenie cu cei mici în Parcul Sub Arini” din vara anului trecut. La final, copiii s-au jucat liber, profitând de surprizele cu tematica naturii pregătite de asociație.
Cartea poate fi personalizată, astfel încât copiii devin, la rândul lor, prieteni ai naturii. Este primul volum dintr-o serie de cărți pe teme ecologice, ce urmează a fi publicate de către asociație. „Prietenii naturii” este disponibilă pe pagina de Facebook a asociației și în Librăria Habitus. Evenimentul de lansare a avut loc marți, 21 martie, de Ziua Internațională a Pădurilor.carte copii 3
Imaginile din cartea „Prietenii naturii” au la bază ilustrații realizate în acuarelă. Acestea pot fi admirate în Turnul Sfatului din Sibiu, care găzduiește expoziția „Prietenii naturii – povestea unui băiețel care iubește natura”, în perioada 22 martie – 15 aprilie. Vernisajul va avea loc miercuri, 22 martie, începând cu ora 19, alături de autoarea cărții Raluca Faloba și autoarea ilustrațiilor Mirona Faloba.
Asociația „Joaca de-a ecologia” a fost înființată la Sibiu și urmărește educarea copiilor în vederea protejării mediului, prin inițiative variate. „Curățenie cu cei mici în Parcul Sub Arini” este una dintre ele și stă la baza cărții „Prietenii naturii”. Prin această acțiune, părinți și copii ecologizează parcul și încurajează publicul să folosească coșurile de gunoi.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu