atac londra2

Un ofiţer de poliţie a fost înjunghiat, iar atacatorul a fost împuşcat miercuri, în incidentul armat de la Palatul Westminster, sediul Parlamentului britanic. Premierul britanic Theresa May a fost evacuată de urgenţă din Parlament.

De asemenea, informaţii neconfirmate arată că o maşină de teren ar fi lovit un grup de pietoni pe podul Westminster, din apropierea Parlamentului, iar cel puţin 12 oameni ar fi fost răniţi.

Autorul atacului de la Parlamentul britanic a fost împuşcat de două sau trei ori, povesteşte un martor.received 1342223432506814
Un jurnalist Daily Mail a declarat că a văzut un bărbat înarmat în negru atacând un ofiţer de poliţie în faţa Parlamentului, înainte de a fi împuşcat de două sau trei ori, în timp ce încerca să forţeze intrarea în Camera Comunelor. Între timp, alţi martori au povestit că au văzut mai multe victime pe podul Westminster.
“Am văzut un bărbat masiv, în haine negre, intrând pe porţi în New Palace Yard (una dintre curţile Parlamentului – n.r.), chiar mai jos de Big Ben”, a spus el.
Suspectul avea în mână ceva ce semăna cu un băţ şi a fost oprit de poliţişti în jachete galbene, care asigurau paza Legislativului.
Jurnalistul a văzut cum unul dintre ofiţeri s-a prăbuşit, aparent înjunghiat de către suspect, în timp ce al doilea poliţist a fugit după ajutor. Între timp, bărbatul în negru a reuşit să fugă aproape 14 metri spre intrarea în Parlament, a adăugat martorul.received 1342223572506800
În timp ce atacatorul fugea, doi bărbaţi în haine civile, probabil ofiţeri, înarmaţi, au strigat un avertisment pe care suspectul l-a ignorat, după care au tras de două sau trei ori, iar atacatorul a căzut, scrie News.ro.
În ceea ce priveşte incidentul de pe podul Westminster, martori au declarat pentru CNN că au văzut mai multe victime, 10 sau 12, aparent lovite, întinse pe jos pe pod.
UPDATE 17:40 Poliţia britanică tratează incidentul de securitate de la Londra drept un atac terorist
Poliţia britanică tratează incidentul de securitate de la Londra drept un atac terorist, până la obţinerea mai multor informaţii, relatează The Guardian.
Potrivit presei britanice, un bărbat în jur de 40 de ani, înarmat cu un cuţit, a încercat miercuri să forţeze intrarea în Parlamentul britanic. El ar fi înjunghiat un ofiţer de poliţie, înainte de a fi împuşcat.’
UPDATE 17:21: Theresa May a fost evacuată de urgenţă din Parlament, în timpul incidentului armat
Premierul britanic Theresa May a fost evacuată de urgenţă din Parlament, în timpul incidentului armat de miercuri, relatează ITV News.
Şefa Guvernului de la Londra a fost urcată într-o maşină Jaguar argintie şi dusă într-un loc sigur.
Un ales conservator, citat de ITV, a spus că un ofiţer de poliţie a fost înjunghiat, iar atacatorul a fost împuşcat în incidentul armat de la Palatul Westminster, sediul Parlamentului britanic. El a precizat că există informaţii neconfirmate privind “şi alte incidente violente în zonă”.
O maşină ar fi lovit mai multe persoane pe podul Westminster, din centrul Londrei, înainte de a intra în plin în gardul Parlamentului britanic, potrivit CNN.
Cel puţin 12 persoane ar fi fost rănite în urma acestui incident, care nu este clar dacă are legătură cu atacul armat de la Parlament.
Martori citaţi de ITV au declarat că au văzut două persoane întinse pe jos la sediul Parlamentului.
Jurnalişti şi politicieni aflaţi în clădire au scris pe Twitter că au auzit cel puţin patur focuri de armă şi bufnituri în faţa Parlamentului.
Poliţia a anunţat că a fost chemată la un incident armat pe Podul Westminster, de lângă Parlament.
Şedinţa Camerei Comunelor, care era în curs, a fost suspendată, iar accesul şi ieşirile din Parlament au fost interzise.
Poliţia se află la faţa locului şi a închis circulaţia pe străzile din zonă. Mai multe ambulanţe, inclusiv un elicopter, au ajuns la locul atacului.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu