Pasionații de grădinărit invitați la un eveniment dedicat lor la vecinii din Alba

0 140

Eveniment devenit deja tradiție pentru fiecare început de primavară, „Târgul Grădinarului”, care are loc la acest sfârșit de săptămână, este organizat de Consiliul Județean Alba, Primăria municipiului Alba Iulia, Grupurile de acțiune locală Pe Mureș și Pe Târnave, Țara Secașelor Alba-Sibiu și Munții Metaliferi, Trascău și Muntele Mare.

Timp de trei zile, pe Latura de Vest a Cetății Alba Carolina, între orele 10.00 – 18.00 albaiulienii şi nu numai au ocazia să se aprovizioneze cu seminţe, butaşi şi bulbi, flori în ghiveci, pomi fructiferi,  pomi ornamentali, butaşi de viţă de vie şi până la utilaje și echipamente necesare grădinăritului, maşini de tăiat iarbă, mobilier și accesorii de grădină. La târg participă în jur de 40 de producători locali din domeniul cultivării florilor, arbuștilor, pomilor fructiferi și a plantelor decorative. Sunt expuse în vederea valorificării semințe de flori și legume, bulbi și butași de trandafiri și viță de vie, flori, plante decorative, arbuști, pomi fructiferi și ornamentali. De asemenea, cei interesați vor putea găsi în cadrul târgului noutăți din domeniul uneltelor și echipamentelor pentru întreținerea grădinilor și a spațiilor verzi, produse fitosanitare, mobilier și accesorii pentru grădini etc.
Pe parcursul celor trei zile ale evenimentului, specialiști în domeniu vor veni în sprijinul celor interesați de grădinărit cu demonstrații și sfaturi practice legate de plantarea și tăierea pomilor fructiferi și a trandafirilor, de tunderea arbuștilor ornamentali, de întreținerea gazonului și soluții de amenajare a spațiilor.

foto: arhivă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.