Deputatul Ganț a cerut lămuriri Ministrului Culturii despre decalajul între salariile angajaților din muzee

0 164

Deputatul FDGR, Ovidiu Ganţ, i-a adresat Ministrului Culturii şi Identităţii Naţionale, Ioan Vulpescu, în ianuarie o întrebare parlamentară privind decalajul semnificativ care există între salarizarea personalului din muzeele aflate în subordinea administraţiei publice locale şi judeţene şi cel din muzeele aflate în subordinea Ministerului Culturii.

Ganț crede că decalajul a fost adâncit odată cu majorarea salariilor primilor menţionaţi prin O.U.G. nr.2/2017. În răspunsul adresat lui Ganţ, Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale consideră pertinentă observaţia deputatului FDGR în legătură cu aspectul semnalat şi comunică faptul că, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale a depus la Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale în luna februzarie pentru Legea salarizării unitare, propuneri de majorare a salariilor personalului din toate instituţiile publice de cultură şi a avut în vedere în special personalul căruia nu i-a fost aplicată majorarea salariilor conform cu O.U.G. nr. 2/2017.
“Consider că acelaşi gen de muncă trebuie să beneficieze de aceiaşi retribuire, adică se impune o majorare a salariilor în cazul instituţiilor subordonate Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale”, a declarat Ovidiu Ganţ.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.