Premieră în România joi, la Astra Film Cinema

0 113

Joi, 30 martie, de la ora 19:00, la Astra Film Cinema va fi proiectat filmul A SEPARATION, în premieră în România. Filmul a primit premiul HBO Invisible Camera la BIDF – Festivalul International de Film Documentar de la Budapesta.

Ce se întâmplă ”pe viu” între doi oameni care divorțează după un mariaj de aproape patru decenii și care, probabil, ar fi trebuit să se despartă cu mult mai mulți ani în urmă?
Filmul A Separation / Att Skiljas (regia: Karin Ekberg), care va rula în premieră în România la Astra Film Cinema – joi, 30 martie, de la ora 19:00, este o tragicomedie care prezintă ultimele acte ale unei ”prea lungi” căsnicii. Filmul a fost distins cu premiul HBO Invisible Camera la BIDF – Festivalul Internațional de Film Documentar de la Budapesta.
Orice sfârșit este un nou început!
Filmul surprinde tentația și bucuria timidă a unui nou început după un sfârșit anticipat și îndelung așteptat. Regizoarea Karin Ekberg urmărește îndeaproape un an din viața părinților ei. Un an ca nicicare altul, ultimul an, chiar înainte de divorț. Lena și Kjell au fost căsătoriți vreme de 38 de ani, dar trăiesc separat de mai bine de 15 ani: dorm în camere diferite, iar momentele intime au dispărut în totalitate. ”De 15 ani, nici măcar un sărut! Cum poți să trăiești într-o astfel de relație?”, se întreabă retoric Kjell în fața camerei.
Casa în care cei doi au locuit este deja scoasă la vânzare. Este în regulă să arunci rochia de mireasă? Verigheta poate fi pusă într-un sertar, undeva unde nu umbli prea des. Ce faci cu paharele ”urâte” de cristal pe care nimeni nu le vrea? Lucrurile sunt împărțite între cei doi, sub ochii fiicei lor care urmărește procesul din spatele camerei de filmat. Pe rând, mobila, covoarele, lucrurile, fotografiile de pe pereți, lămpile dispar, iar casa rămâne goală. Tenta de tristețe se risipește cât ai clipi. Odată mutați, fiecare la casa lui, atât Lena, cât și Kjell își refac viața imediat după divorț.
Prețul unui bilet este de 6 lei. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției la Astra Film Cinema (Piața Mică 11, Sibiu). Mai multe informații la tel: 0751.166.516

Foto: arhivă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.