peste 3.000 de copaci plantați de sătenii din blăjel în weekend-ul ce urmează

Peste 3.000 de arbori și arbuști ornamentali vor fi plantați sâmbătă, 1 aprilie 2017, la Blăjel. Comuna s-a alăturat campaniei „Plantează în România”, iar sâmbătă dimineața locuitorii din Blăjel sunt așteptați să planteze arborii și arbuștii ornamentali.

O astfel de acțiune se va desfășura tot sâmbătă dimineața și în municipiul Mediaș în zona Graia de Jos, unde vor fi plantați de asemenea câteva mii de arbori.

Peste 150.000 de puieți vor fi plantați în 11 județe în cadrul celei mai ample acțiuni de înverzire a României. Mii de voluntari sunt așteptați să ia parte la lansarea oficială a proiectului „Plantează în România”, inițiat de Asociația Creștem România Împreună, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Garda de Mediu Brașov, Prefectura Brașov, Prefectura Covasna, Facutatea de Silvicultură și exploatări forestiere Brașov și Mitropolia Ardealului.

Plantările se vor desfășura doar pe terenuri ale statului, doar în fond forestier, iar puieții plantați vor fi exclusiv specii românești. Proiectul este „o dovadă a unității naționale”, spun organizatorii, cărora li s-au alăturat zeci de ONG-uri, zeci de instituții ale statului, mii de voluntari, sute de donatori, companii, ocoale silvice și peste 300 de școli.

Ultima oră

Comentariul meu