amso

Unul dintre cei mai cunoscuți și vechi instructori auto din Sibiu și totodată patron al școlii de șoferi AMSO, va petrece următoarele 30 de zile în spatele gratiilor. Cel care a patronat și o echipă de fotbal reprezentativă în Sibiu, în trecut, a fost prins de polițiști în timp ce lua șpagă de la un cursant ca să îi aranjeze mai apoi proba practică a examenului auto.

Administratorul și totodată patronul de la Școala de Șoferi AMSO din Sibiu a fost reținut joi de către polițiștii de la Serviciul Județean Anticorupție Sibiu pentru trafic de influență. Valentin Corjescu era bănuit de mai multă vreme că primea bani de la cursanții școlii de șoferi ca să intervină pe lângă examinatori pentru a trece proba practică la examenul de obținere a permisului auto.
Procurorii spun că patronul de la AMSO a cerut la doi cursanți suma de 200 Euro şi respectiv, 400 Euro pentru a-şi exercita o pretinsă influenţă asupra examinatorilor din cadrul Instituţiei Prefectului – S.P.C.R.P.C.Î.V. Sibiu, în vederea determinării acestora din urmă să îi declare admişi în momentul susţinerii probei practice a examenului de dobândire a permisului de conducere.
De asemenea Corjescu s-ar fi lăudăt în fața altor doi cursanți că are influență în rândul examinatorilor. ’’Numitul NTM şi numitul BPI, a lăsat să se înţeleagă că are influenţă asupra examinatorilor din cadrul Instituţiei Prefectului – S.P.C.P.R.P.C.Î.V. Sibiu, şi, în acest context, a pretins şi a primit de la aceşti cursanţi suma de 200 de euro pentru a interveni pe lângă funcţionarii publici abilitaţi în examinarea cunoştinţelor practice ale candidaţilor la obţinerea permisului de conducere spre a-i determina să îi declare admişi pe aceştia.’’, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, remis către Ora de Sibiu.

L-au ridicat în timp ce lua banii
Corjescu a căzut în plasa anchetatorilor chiar în timpul unui flagrant făcut miercuri la Sibiu. Oamenii legii l-au reținut pe patronul de la AMSO Sibiu. ’’La data de 29.03.2017, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Sibiu, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au surprins în flagrant primirea de către numitul CVV a sumei de 400 de euro de la cursantul DDM, pentru a interveni pe lângă funcţionarii publici abilitaţi în examinarea cunoştinţelor practice ale candidaţilor la obţinerea permisului de conducere spre a-i determina să îl declare admis pe acesta la testare. Urmare a probatoriului administrat, prin ordonanţa din data de 30.03.2017, a fost dispusă măsura preventivă a reţinerii faţă de suspectul CVV, pe o durată de 24 ore’’, se mai arată în comunicatul parchetului.

Se cere reținerea lui Corjescu pentru 30 de zile
Joi prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a fost pusă în mişcare a acţiunea penală faţă de Corjescu pentru săvârşirea a patru infracţiuni de trafic de influenţă, prev. şi ped. de art. 291 alin. 1 C.pen., raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000 (patru infracţiuni), cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen. ’’Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu urmează să solicite judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu arestarea preventivă a inculpatului CVV, pentru o perioadă de 30 zile’’, explică Prim procuror Ion Veştemean, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. Pe parcursul cercetărilor, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Sibiu.

Comentariul meu

Lasă un răspuns