percheziții la sibiu. prejudiciu de peste 2,5 milioane euro

Un număr de 70 de percheziţii au fost efectuate, vineri, de poliţiştii din Maramureş şi ai Direcţiei de Operaţiuni Speciale în Sibiu , alte 11 judeţe şi în Bucureşti, la persoane suspectate de evaziune fiscală, spălarea banilor, înşelăciuni şi infracţiuni de fals, prejudiciul în dosar ridicându-se la peste 2,5 milioane de euro.

Percheziţiile au avut loc în judeţele Maramureş, Cluj, Sibiu, Vâlcea, Galaţi, Bihor, Botoşani, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Arad, Sălaj şi în municipiul Bucureşti, într-un dosar în care se fac cercetări pentru iniţiere sau constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, evaziune fiscală şi spălarea banilor, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş.
”Din cercetări a reieşit că, în perioada iunie 2014 – august 2016, mai multe persoane ar fi constituit într-un grup infracţional organizat, în scopul identificării şi preluării unor societăţi comerciale prin intermediul cărora ar fi emis instrumente de plată fără acoperire, în dauna a peste 38 de persoane”, potrivit sursei citate.
În paralel, membrii grupului ar fi creat un circuit scriptic fictiv, înregistrând în evidenţa contabilă facturi de achiziţii şi livrări care nu ar fi avut la bază operaţiuni reale, aparţinând unor societăţi de tip ”fantomă”.
Prejudiciul cauzat persoanelor vătămate şi bugetului de stat a fost estimat la peste 2.500.000 de euro.
În urma percheziţiilor, anchetatorii au ridicat documente de evidenţă contabilă, înscrisuri, laptopuri şi alte medii de stocare, precum şi bunuri folosite în activitatea infracţională.
Poliţiştii au pus în aplicare 10 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Poliţiei, pentru audieri, scrie News.ro.
Cercetările sunt continuate în cauză pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş.

Foto: arhivă.

Ultima oră

Comentariul meu