piata4

=Salata verde, ceapă verde, spanacul şi ridichiile sunt legumele care dau gust sănătoasei salate de primăvară,  făcută acasă. Deocamdată, legumele de primăvară sunt produse în sere, dar sunt gustoase. Oricum, mai bune decât cele din import. Importante resurse pentru o detoxifiere de primăvară,   sibienii le pot găsi în Piața Cibin sau Piața Rahova.

Prețurile nu sunt diferite în cele două piețe. Comercianții spun că prețul îl schimbă în funcție de numărul cumpărătorilor din acea zi.

piata 5

Prețul unei legături de ceapă este 2 lei, iar oferta este: trei legături de ceapă verde, 5 lei. Același preț și aceeași ofertă este și în cazul ridichilor. Măcrișul, ștevia un leu legătura, salata verde costă doi lei, sau doi lei și cincizeci de bani, iar spanacul 10 lei.

piata 1

O pungă de urzici costă trei lei

piata 6

Un kilogram de castraveți costă aproximativ 12 lei, iar un kilogram de roșii 9 lei.

piata 8

Comercianții ne spun că „nu mai prea vin oameni prin piețe, anul trecut pe vremea asta erau mai mulți cumpărători ca acum.” explică o doamnă de la taraba din Piața Cibin.

piata3

În  piețele din Sibiu găsim legume și fructe mai sănătoase.  În plus, cumpărând de la piaţă, pe lângă obţinerea de mâncare sănătoasă care ne menţine sănătoşi, susţinem şi economia locală şi chiar naţională (proporţia de produse româneşti vândute la piaţă este mult mai mare decât cea din Supermarket-uri.

piata 7

În lunile martie, aprilie mai, în piețele din Sibiu, găsiți negreșit, urzici (bune pentru ciorbă/borş sau mâncare de urzici), ştevie, pătrunjel, leuștean, leurdă (un fel de usturoi la gust, bună pt salate), salată verde, ceapă verde, usturoi, spanac de primăvară, lobodă, lăptuce, rucola de România , mărar (apare mai târziu decât leușean și pătrunjel).

piata 9

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu