FOTO – Drumul Județean 142 B Blăjel – Bazna – Boian – limită județ Alba a fost modernizat cu 8,2 milioane lei

345

Modernizarea drumului 142 B Blăjel – Bazna-Boian – limită județ Alba s-a făcut pe o lungime de 3437 de metri. Lucrările erau necesare deoarece structura rutieră era degradată și punea în pericol siguranța traficului rutier. Acestea au presupus lărgirea drumului de la 5 metri la 8 metri.

Vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, Marcel Luca a participat la recepția lucrărilor de modernizare drum județean DJ 142 B Blăjel – Bazna – Boian – limită județ Alba, inclusiv un pod nou la km 8+800. Lucrările au început în luna octombrie 2014 și au fost executate de Asocierea de firme SC Construcții SA- SC Sinecon SRL- SC Proiect Consulting SRL.
Modernizarea drumului 142 B Blăjel – Bazna – Boian – limită județ Alba s-a făcut pe o lungime de 3437 de metri. Lucrările erau necesare deoarece structura rutieră era degradată și punea în pericol siguranța traficului rutier. Acestea au presupus lărgirea drumului de la 5 metri la 8 metri. De asemenea s-au făcut șanțuri din beton pe toată lungimea drumului și racordări la drumuri laterale pe o lungime de 20 de metri. Locuitorii din zonă beneficiază acum și de un pod nou construit peste pârâul Balta. În urma expertizei tehnice din cauza stării avansate de degradare a vechiului pod s-a luat măsura demolării acestuia și construirea unuia nou.
”Modernizarea infrastructurii este o prioritate pentru Consiliul Județean Sibiu. Un drum asfaltat duce la un confort mai bun al locuitorilor din zonă mai ales că scurtează timpul de deplasare. Cei peste 3 kilometri de drum de la limită cu județul Alba erau acoperiți de pietriș, iar accesul cu autovehicule era unul greoi. Prin modernizarea drumului județean DJ 142 B Blăjel – Bazna Boian – limită județ Alba locuitorii din nordul județului pot ajunge mai repede spre Jidvei-Blaj –Teiuș-Cluj. De asemenea lărgirea drumului la 8 metri face mai accesibilă circulația mașinilor. Drumul traversează pârâul Balta. Noul pod construit cu o lungime de 16 metri oferă siguranță celor care tranzitează zona” a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, Marcel Luca.luca receptie drumConstructorii au declarat că nu a fost o muncă ușoară din cauza terenului dificil și a apei din sol. ”Ultimii 800 de metri ai drumului au fost mai dificil de realizat din cauza nivelului ridicat al apei din sol. Soluția tehnică folosită a fost executarea de blocaje de bolovani. ”, a precizat ing. Marian Dimoiu responsabil lucrarea, SC Construcții SA. Valoarea investiției se ridică la 8.204.499,82 lei cu TVA.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.