fbpx
Ora de Sibiu
Știri in direct

Primăria Sibiu modernizează un număr de 12 străzi de pământ din Turnișor și Lazaret

318

Primarul Astrid Fodor a semnat în această săptămână două contracte de lucrări pentru modernizarea a 12 străzi de pământ din cartierele Turnișor și Lazaret, finanțarea fiind asigurată din împrumutul pe care Municipiul Sibiu l-a contractat de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

În urma unei proceduri de achiziție, firma câștigătoare în cazul ambelor contracte este asocierea SC Terra Building/ SC Consal SRL. “În 2016 am contractat lucrările de modernizare a 32 de străzi de pământ din zonele Piața Cluj, Lazaret, Țiglari, Lupeni, Marmeladă și Obor-Viitorului. Anul acesta am angajat acum lucrări pe alte 12 străzi din Lazaret și Turnișor și am lansat procedura de achiziție pentru reabilitarea altor 18 străzi de pământ din Tilișca, Turnișor și Gușterița. Este un efort financiar și logistic mare, care va avea ca rezultat modernizarea a peste jumătate din străzile de pământ din Sibiu într-un termen foarte scurt”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu. Termenul de realizare a lucrărilor este de 1 an de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, iar perioada de garanție prevăzută în contract este de 5 ani.

Primul contract semnat prevede modernizarea a șase străzi din zona Turnișor: Zăvoi, Stăvilarului, Aviației, Cooperatorilor, Scurtă și Iazu Morii. Contractul are o valoare de 11.117.486,45 lei și prevede următoarele lucrări:
1. strada Zăvoi (cu excepția porțiunii din zona noului cartier rezidențial, care urmează să fie modernizată pe un contract ulterior) – reabilitarea drumului și a trotuarelor, amenajarea de spații verzi și piste pentru biciclete, crearea de locuri de parcare, reabilitare rețelei de apă, realizarea rețelei de canalizare pluvială, realizarea canalizației pentru coborârea cablurilor suspendate în subteran și înlocuirea corpurilor de iluminat.
2. Strada Stăvilarului – reabilitarea drumului și a trotuarelor, amenajarea de piste pentru biciclete, crearea de locuri de parcare, reabilitare rețelei de apă, realizarea rețelei de canalizare pluvială, realizarea canalizației pentru coborârea cablurilor suspendate în subteran și înlocuirea corpurilor de iluminat.
3. Strada Aviației – reabilitarea drumului și a trotuarelor, amenajarea de spații verzi, crearea de locuri de parcare, reabilitarea rețelei de apă, realizarea canalizației pentru coborârea cablurilor suspendate în subteran și înlocuirea corpurilor de iluminat.
4. Strada Cooperatorilor – reabilitarea drumului și a trotuarelor, amenajarea de spații verzi, reabilitarea rețelei de apă, realizarea rețelei de canalizare pluvială, realizarea canalizației pentru coborârea cablurilor suspendate în subteran și înlocuirea corpurilor de iluminat.
5. Strada Scurtă – reabilitarea drumului și a trotuarelor, amenajarea de parcări laterale și zone verzi, realizarea rețelei de canalizare unitară, realizarea canalizației pentru coborârea cablurilor suspendate în subteran și înlocuirea corpurilor de iluminat.
6. Strada Iazu Morii – reabilitarea drumului și a trotuarelor, amenajarea de parcări, reabilitarea rețelei de apă, realizarea rețelei de canalizare pluvială, realizarea canalizației pentru coborârea cablurilor suspendate în subteran și înlocuirea corpurilor de iluminat.

Cel de-al doilea contract de lucrări semnat se referă la modernizarea a șase străzi din cartierul Lazaret: Dr. Corneliu Diaconovici, Lebedei, Luceafărului, Arcului, Libertății și Nicolae Milescu Spătarul. Valoarea acestuia este de 3.623.843,06 lei și prevede următoarele lucrări:

1. Strada Dr. Corneliu Diaconovici – reabilitarea drumului și a trotuarelor, amenajarea de spații verzi, reabilitarea rețelei de apă, realizarea canalizației pentru coborârea cablurilor suspendate în subteran și înlocuirea corpurilor de iluminat.
2. Strada Lebedei – reabilitarea drumului și a trotuarelor, crearea unor alveole pentru copaci, amenajarea rețelei de alimentare cu apă, realizarea canalizației pentru coborârea cablurilor suspendate în subteran, înlocuirea corpurilor de iluminat.
3. Strada Luceafărului – reabilitarea drumului și a trotuarelor, crearea de spații verzi, reabilitarea rețelei de alimentare cu apă potabilă, realizarea canalizației pentru coborârea cablurilor suspendate în subteran și înlocuirea corpurilor de iluminat.
4. Strada Arcului – reabilitarea drumului și a trotuarelor, crearea de spații verzi și locuri de parcare, reabilitarea rețelei de alimentare cu apă, realizarea canalizației pentru coborârea cablurilor suspendate în subteran și înlocuirea corpurilor de iluminat.
5. Strada Libertății – reabilitarea drumului și a trotuarelor, realizarea canalizației pentru coborârea cablurilor suspendate și înlocuirea corpurilor de iluminat.
6. Strada Nicolae Milescu Spătarul – reabilitarea drumului și a trotuarelor, a rețelei de canalizare unitară, realizarea canalizației pentru coborârea cablurilor suspendate în subteran, înlocuirea corpurilor de iluminat.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...