copac inima

Un castan vechi aflat în apropiere de centrul Sibiului, este atracția turiștilor și trecătorilor care se află în zonă. Coroana în formă de inimă, a început să înverzească, iar cei care trec pe lângă el abia așteaptă îl poată fotografia.

Angajații de la Parcuri și Zone Verzi nu au mai tuns în acest an respectivul castan, arborele având posibilitatea să își formeze, din ramuri și frunze, o nouă inimă.
„Toaletarea arborilor în municipiul Sibiu s-a efectuat în perioada de repaus vegetativ, în noiembrie 2016 — 31 martie 2017. Serviciul de Administrare a Parcurilor și Zonelor Verzi nu a efectuat lucrări de toaletare a arborilor de pe pe strada Constantin Noica în intervalul mai sus menționat. În următoarea perioadă nu se vor efectua toaletări deoarece arborii au intrat în perioada de vegetație și nu se mai pot efectua astfel de lucrări”, a precizat Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.
Copacul, vechi de mai mulți ani, nu a arătat în formă de inimă până anul trecut. În primăvara din 2016, muncitorii au tuns copacul în așa fel încât cele două ramuri principale să ocolească firele de curent, fără să-și dea seama că ramurile vor ajunge să se unească, formând o inimă.
Pe strada Constantin Noica din Sibiu mai există și alți castani, unii tunși tot pentru a nu se intersecta ramurile cu firele de electricitate, însă niciunul nu a crescut în așa fel încât coronamentul să formeze o inimă, informează Agerpres.ro.

Foto: Agerpres.ro.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns