fbpx

Directoarea școlii despre sinuciderea Denisei Voilean după ce ar fi jucat ”Balena Albastră”: ”Nu am bănuit că ar putea să recurgă la un astfel de gest”

0 644

Conducerea Școlii Generale Nr. 4 din Sibiu unde era elevă adolescenta despre care procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu spun că s-ar fi sinucis, spune că Denisa Voilean era o fire veselă și nu a lăsat nici o clipă impresia că ar juca ”Balena Albastră”. Fata a fost internată la Psihiatrie în urmă cu câțiva ani.

Dorina Dobrilă, directoare a unității de învățământ la care Denisa Voilean era elevă, este surprinsă de concluziile anchetatorilor în cazul morții fetei care în 15 martie a căzut în gol de pe acoperișul Blocului Turn de pe Milea. Femeia spune că Denisa era o fire extrem de veselă și nu a lăsat nici măcar o secundă impresia că ar avea probleme sau ar fi utilizatoare a jocului ”Balena Albastră”. ”Ne pare rău pentru incidentul în urma căruia fetița de la noi din școală și-a pierdut viața. Profesorii sunt mereu atenți la ceea ce se întâmplă în școală în clase și în pauze, dar nu putem să preconizăm și ceea ce se întâmplă în timpul liber. (..) În cazul fetiței nu s-a putut observa nimic ciudat în perioada respectivă pentru că ea era o fetiță destul de veselă și se înțelegea foarte bine cu colegii. Nu era niciodată exclusă din colectivul clasei. Nu am bănuit nici o secundă că ar putea să recurgă la un astfel de gest. Gândul m-a dus doar după ce s-a întâmplat acest nefericit incident”, a explicat directoarea.
CITEȘTE ȘI: Denisa Voilean s-a aruncat intenționat de pe blocul Turn. A îndeplinit o sarcină a jocului ’’Balena Albastră’’

Denisa a mai avut probleme
Directoarea de la Școala 4 din Sibiu spune că în trecut Denisa Voilean a fost internată la psihiatrie și a primit atunci consiliere de specialitate. ”Știu că acum vreo 2-3 ani a avut probleme și a fost internată, dar nu cunosc mai multe detalii eu nefiind director la acea vreme. (..) Probabil că a fost consiliată la spital în vremea respectivă”, a mai spus aceasta. Unitatea de învățământ sibiană a demarat o colaborare cu IPJ Sibiu pentru a preveni elevii legat de pericolele la care se expun în mediul on-line. ”Avem acum un parteneriat cu poliția. Chiar azi au venit și le-au explicat pericolul despre acest joc sau alte jocuri virtuale. Vom colabora mai strâns cu ei și pe viitor și vor mai veni la ore.”, a mai spus aceasta.

Parchetul spune că e sinucidere din cauza jocului ”Balena Albastră”
Anchetatorii spun că fata s-ar fi aruncat intenționat de pe bloc în 15 martie, ca să îndeplinească o ultimă sarcină a jocului ’’Balena Albastră’’. Procurorii au decis să decline în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov. Citiți AICI concluziile trase de procurori.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.