Ora de Sibiu
Știri in direct

FOTO – Daniela Cîmpean s-a întors din Polonia cu noi oportunități în domeniul gastronomiei pentru județul Sibiu

331

O delegație din partea Județului Sibiu, condusă de Daniela Cîmpean președinta Consiliului Județean Sibiu a vizitat în perioada 3-6 aprilie Regiunea Wielkopolska din Polonia. Din delegație au făcut parte: Wiegand Fleischer, vicepreședinte, Maximilian Drăgan, consilier în Cabinetul Președintelui pe teme de agricultură și gastronomie, Oana Popa, directorul Direcției Strategii și Proiecte și consilierii județeni Marcela Maria Răulea și Pavel Bichicean.

Împreună cu gazdele, s-au stabilit direcțiile pentru acordul de cooperare care se va semna în perioada imediat următoare între Județul Sibiu și Regiunea Wielkopolska. „Am căzut de acord asupra următoarelor domenii principale de cooperare: schimburi economice, turism, în special turism culinar – experiența gazdelor noastre în rețele și târguri gastronomice fiind de-a dreptul impresionantă”, declară Daniela Cîmpean la întoarcerea din Polonia. Cultura, sportul, educația, cercetare-inovare, sănătate și asistență socială, agricultura şi dezvoltarea rurală, industriile creative și promovarea mobilității celor care activează în aceste domenii şi a schimburilor de bune practici vor fi de asemenea incluse în acord. După semnarea acordului se va elabora un plan de măsuri cu acțiuni concrete, printre care se vor număra:
– Participarea Județului Sibiu la Forumul anual al rețelei Patrimoniului Culinar Regional European care în acest an are loc la Poznan, Wielkopolska – în calitate de invitat al regiunii Wielkopolska, în perioada septembrie – octombrie 2017
– Demersuri pentru includerea județului Sibiu în cadrul rețelei de la nivel European – Patrimoniul Culinar Regional, în cadrul căreia sunt reunite 44 de regiuni din 13 țări europene (Belarus, Croația, Danemarca, Estonia, Germania, Letonia, Lituania, Norvegia, Polonia, Scoția, Suedia, Turcia, Ucraina). Regiunea Wielkopolska este membră a acestei rețele din anul 2008.Delegația sibiană a avut întâlniri cu Mikolaj Grzyb, mareșalul Regiunii Wielkopolska, președinta Parlamentului Regional Wielkopolska, Doamna Zofia Szalczyk, președintele Comisiei pentru Politici de Dezvoltare Regională și Cooperare Internațională, Domnul Marek Wozniak, vicemareșalii, Regiunii Wielkopolska, Krzysztof Grabowski și Wojciech Jankowiak, primarul localității Kalisz, Grzegorz Sapinski și Wojciech Kruk, Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Regiunii Wielkopolska.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...