FOTO – Daniela Cîmpean s-a întors din Polonia cu noi oportunități în domeniul gastronomiei pentru județul Sibiu

0 375

O delegație din partea Județului Sibiu, condusă de Daniela Cîmpean președinta Consiliului Județean Sibiu a vizitat în perioada 3-6 aprilie Regiunea Wielkopolska din Polonia. Din delegație au făcut parte: Wiegand Fleischer, vicepreședinte, Maximilian Drăgan, consilier în Cabinetul Președintelui pe teme de agricultură și gastronomie, Oana Popa, directorul Direcției Strategii și Proiecte și consilierii județeni Marcela Maria Răulea și Pavel Bichicean.

Împreună cu gazdele, s-au stabilit direcțiile pentru acordul de cooperare care se va semna în perioada imediat următoare între Județul Sibiu și Regiunea Wielkopolska. „Am căzut de acord asupra următoarelor domenii principale de cooperare: schimburi economice, turism, în special turism culinar – experiența gazdelor noastre în rețele și târguri gastronomice fiind de-a dreptul impresionantă”, declară Daniela Cîmpean la întoarcerea din Polonia. Cultura, sportul, educația, cercetare-inovare, sănătate și asistență socială, agricultura şi dezvoltarea rurală, industriile creative și promovarea mobilității celor care activează în aceste domenii şi a schimburilor de bune practici vor fi de asemenea incluse în acord. După semnarea acordului se va elabora un plan de măsuri cu acțiuni concrete, printre care se vor număra:
– Participarea Județului Sibiu la Forumul anual al rețelei Patrimoniului Culinar Regional European care în acest an are loc la Poznan, Wielkopolska – în calitate de invitat al regiunii Wielkopolska, în perioada septembrie – octombrie 2017
– Demersuri pentru includerea județului Sibiu în cadrul rețelei de la nivel European – Patrimoniul Culinar Regional, în cadrul căreia sunt reunite 44 de regiuni din 13 țări europene (Belarus, Croația, Danemarca, Estonia, Germania, Letonia, Lituania, Norvegia, Polonia, Scoția, Suedia, Turcia, Ucraina). Regiunea Wielkopolska este membră a acestei rețele din anul 2008.daniela cimpean 1Delegația sibiană a avut întâlniri cu Mikolaj Grzyb, mareșalul Regiunii Wielkopolska, președinta Parlamentului Regional Wielkopolska, Doamna Zofia Szalczyk, președintele Comisiei pentru Politici de Dezvoltare Regională și Cooperare Internațională, Domnul Marek Wozniak, vicemareșalii, Regiunii Wielkopolska, Krzysztof Grabowski și Wojciech Jankowiak, primarul localității Kalisz, Grzegorz Sapinski și Wojciech Kruk, Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Regiunii Wielkopolska.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.