Ora de Sibiu
Știri in direct

Preotul Necula de Florii: ’’Înfloreşte nădejdea noastră de a rămâne oameni. Nemuritori. Dovada? Ne înfloresc cimitirele, semn că încă ne pasă…’’

114

Preotul Constantin Necula este de părere că de Florii dacă i-am ajuta pe copii să lupte cu frunzele de finic şi să privească în ochi pe Iisus Hristos, care străbate cetatea pe mânzul asinei, „nu i-ar mai înhăţa nici balene albastre, nici lucruri de nimic”.

„Când sunt rugat să spun ceva despre importanţa Floriilor, caut către copiii noştri. Ei sunt dovada că în Ierusalimul contemporan n-au murit visătorii la a-i fi lui Hristos Cavalerii ordinului Florii de Înviere. Poate dacă i-am ajuta să lupte cu frunzele de finic şi să privească în ochi pe Cel ce străbate cetatea pe mânzul asinei, nu i-ar mai înhăţa nici balene albastre, nici lucruri de nimic. Hristos nu intră în Ierusalim doar să împlinească un ritual sau pentru a bifa profeţiile. Intră în Ierusalim pentru că este încrezător că Pătimirea Sa, vindecă patima noastră, că moartea Sa vindecă moartea noastră. Chiar când ne împotrivim acestui adevăr smerit şi grandios, concomitent suntem parte din el, din împlinirea sa”, spune preotul Constantin Necula, conform News. El mai spune că de Florii trebuie să alegem care este locul nostru în zilele tensionate care vin. „De aceea sunt importante Floriile, nu doar că ne leagă de urcarea spre moarte a lui Hristos, ci prin moartea aceasta, hidoasă şi violentă ca nicio alta, ce vindecă moartea noastră, ne conferă candidatura la Înviere, care ne face nemuritori. Şi mai este ceva, de Florii trebuie să alegem care este locul nostru în icoana zilelor tensionate ce vin: cu Hristos pe cruce, cu Iuda atârnat de mal ca o lozincă stereotipă de mucavaua ştirilor, printre cei care strigă Osana sau printre cei care scuipă cu ură Răstigneşte-L!”, a adăugat părintele Necula.
Tot de Florii înfloreşte nădejdea de a rămâne oameni, mai spune părintele Necula.
„Între osanale şi răstigniri, Dumnezeul Cel adevărat din Dumnezeu adevărat vine să ţină, mereu şi mereu, partea omului. Fidel în hotărâre, cerând mereu Tatălui să ne ierte. Chiar nu ştim ce facem. Prin Înviere, umplând lumea de lumină şi deschizând cerul pentru ploaia de Duh Sfânt care face să rodească viaţa. De Florii înfloresc vâlcele şi câmpuri, punţile de clorofilă unind cerul cu pământul. Dar şi mai frumos înfloreşte nădejdea noastră de a rămâne oameni. Nemuritori. Dovada? Ne înfloresc cimitirele, semn că încă ne pasă. Pe cale, spre Golgota, Hristos ne mai oferă o lecţie. Nu lasă copiii să fie părtaşi trădării părinţilor lor. Cavalerii Florii de Înviere stau ascunşi de grozăvia Răstignirii în pleoapa de gingăşie a Mântuitorului. Florii cu rod!”, încheie părintele Constantin Necula mesajul de Florii.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...