viaduct munti

Cei de la CNAIR spun că nu știu data exactă când toată autostrada Sibiu – Pitești va avea studiul de fezabilitate finalizat. Totuși aceștia spun că pentru tronsoanele Sibiu-Boița și Pitești-Curtea de Argeș, SF-urile sunt finalizate.

Cel mai așteptat studiu de fezabilitate, cel pentru autostrada Sibiu-Pitești, este, încă, o necunoscută pentru șefii de la Drumuri, deși fosta conducere promitea ca acesta va fi gata în această vară, anunță Digi 24. Compania de Infrastructură spune că deocamdată s-au terminat studiile doar pentru 38 de kilometri din autostradă, între Sibiu-Boița și Pitești-Curtea de Argeș. În plus, s-au finalizat forajele pentru a afla structura solului pe încă 18 kilometri din autostradă, între Văleni și Curtea de Arges.
Pe cea mai dificil de realizat porţiune din autostradă, cea dintre Boița – Racovița și Văleni, studiile nici nu au început. Aproape 60 de kilometri din șoseaua rapidă străbat zona montană. Prin urmare, „Compania de Infrastructură NU poate avansa o data exactă de finalizare a studiilor având în vedere faptul că sunt necesare investigaţii pentru: tunele, viaducte, pasaje şi poduri”.
Până acum, CNAIR a achitat 3,36 de milioane de lei pentru acest studiu de fezabilitate.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns