Studiul de Fezabilitate al autostrăzii Sibiu – Pitești. Nimeni nu știe când va fi gata

0 134

Cei de la CNAIR spun că nu știu data exactă când toată autostrada Sibiu – Pitești va avea studiul de fezabilitate finalizat. Totuși aceștia spun că pentru tronsoanele Sibiu-Boița și Pitești-Curtea de Argeș, SF-urile sunt finalizate.

Cel mai așteptat studiu de fezabilitate, cel pentru autostrada Sibiu-Pitești, este, încă, o necunoscută pentru șefii de la Drumuri, deși fosta conducere promitea ca acesta va fi gata în această vară, anunță Digi 24. Compania de Infrastructură spune că deocamdată s-au terminat studiile doar pentru 38 de kilometri din autostradă, între Sibiu-Boița și Pitești-Curtea de Argeș. În plus, s-au finalizat forajele pentru a afla structura solului pe încă 18 kilometri din autostradă, între Văleni și Curtea de Arges.
Pe cea mai dificil de realizat porţiune din autostradă, cea dintre Boița – Racovița și Văleni, studiile nici nu au început. Aproape 60 de kilometri din șoseaua rapidă străbat zona montană. Prin urmare, „Compania de Infrastructură NU poate avansa o data exactă de finalizare a studiilor având în vedere faptul că sunt necesare investigaţii pentru: tunele, viaducte, pasaje şi poduri”.
Până acum, CNAIR a achitat 3,36 de milioane de lei pentru acest studiu de fezabilitate.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...