Percheziții la Sibiu la firme ce vindeau produse de curățenie contrafăcute

0 181

Polițiști și procurori efectuează marți dimineață mai multe percheziții la sediile și punctele de lucru ale unor firme care vând produse de curățenie contrafăcute. Acestea au loc în zece județe printre care și la Sibiu.

Percheziţiile au loc în judeţele Cluj, Mureş, Suceava, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Hunedoara, Sibiu, Sălaj, Braşov şi Alba, la sediile sociale şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale, precum şi la domiciliile persoanelor ce cordonează activitatea acestora, anunță ZF. Persoanele vizate sunt cercetate pentru punere în circulaţie a mărfurilor contrafăcute şi evaziune fiscală.
Din cercetări a reieşit că, atât în mediul online, cât şi în mod direct, reprezentanţii unei societăţi comerciale cu sediul în municipiul Cluj-Napoca, care deţine în regim de franciză 25 de magazine în toată ţara, ar fi comercializat pe piaţa internă produse de curăţenie sub mărci consacrate, susceptibile a fi contrafăcute, fără acordul titularului de drepturi.
Potrivit IPGPR, s-a constatat că produsele s-ar fi comercializat cu preţ mult inferior în comparaţie cu cel practicat în cazul produselor originale, iar cu ocazia încasării contravalorii produselor ar fi fost emise bonuri fiscale pentru alte produse decât cele achiziţionate.
Percheziţiile au loc pentru documentarea şi investigarea activităţii infracţionale a persoanelor implicate, identificarea de bunuri şi înscrisuri folosite la săvârşirea de infracţiuni sau rezultate din acestea, indisponibilizarea produselor susceptibile a fi contrafăcute, audierea persoanelor implicate, precum şi dispunerea altor măsuri procesuale care se impun.
La acţiune participă poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Cluj, Mureş, Suceava, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Hunedoara, Sibiu, Sălaj, Braşov şi Alba. foto: arhivă

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.