teline 2

După ce Moș Nicolae din satul sibian Țeline s-a ales cu picioarele amputate, cele trei nepoate ale acestuia au ajuns în custodia tatălui. Asistentul social care se ocupă de cele trei fete spune însă că tutorele copiilor nu are deloc grijă de ele și profită de pe urma lor.

Tatăl celor trei fetițe din Țeline, care în trecut erau lăsate în grija bunicului, își vizitează împreună cu concubina lui fiicele, doar ca să ia ceea ce primesc acestea de la oamenii binevoitori ce încearcă să le ajute.

Cecilia Paripaș, asistenta socială care se ocupă de cazul celor trei fete din Țeline, lăsate în grija bunicului lor a explicat pentru Ora de Sibiu că din păcate pentru că bătrânul a suferit o operație în urma căreia s-a ales cu ambele picioare amputate, cele trei nepoate nu au mai putut fi crescute de acesta.
CITEȘTE ȘI: UPDATE – Bătrânelul din județul Sibiu care și-a crescut singur nepoatele a rămas fără picioare din cauza unei boli. Fetele au ajuns la tatăl lor
Fetele s-au mutat împreună cu tatăl lor, tot în satul Țeline. Bunicul este acum în grija unui membru al familiei. El locuiește în prezent cu fiica lui, cea care are de altfel grijă de bietul om pentru că acesta nu se mai poate deplasa. DGASPC Sibiu spune că a monitorizat situația celor trei nepoate ale lui Moș Nicolae, iar acestea sunt alături de tatăl lor, cel care și-a refăcut viața alături de o altă femeie după ce s-a despărțit de mama fetelor. Să fie oare așa? Asistenta socială spune că în realitate lucrurile stau diferit.

teline
Cele trei nepoate nu au mai putut fi crescute de către bunic după ce acestuia i-au fost amputate ambele picioare

Merge la copile doar ca să ia ceea ce au primit
Cecilia Paripaș spuen că situația fetelor după ce s-au mutat cu tatăl lor nu este tocmai „roz”. Tatăl în continuare merge la concubina lui și revine acasă doar atunci când copilele mai primesc pachete cu alimente, haine și bani. „Merge pe la ele doar ca să ia ce primesc fetele. De când a devenit cunoscut cazul, foarte mulți oameni m-au contactat și le-au trimis pachete, au venit și le-au adus haine, alimente și bani. Chiar și din America m-a sunat cineva, care mi-a trimis bani pentru fete. Individul stă cu concubina lui și vine doar să ia ce au primit ele și pleacă.” relatează asistenta socială.

Protecția copilului va remedia situația?
Cecilia Paripaș ne spune, că miercuri cei de la Protecția Copilului, se vor deplasa în Țeline, le vor lua pe fete și le vor da unor mătuși. ”Mâine o să vină Protecția copilului și le vor duce la niște rude, niște mătuși, tot aici în Țeline” explică Cecilia Paripaș. Cei care doresc să dea o mână de ajutor în cazul celor trei fetițe sau în cazul lui Moș Nicolae, sunt rugați să o contacteze pe doamna Cecila Paripaș, asistentă socială în comuna Brădeni, la numărul de telefon  0731/009357. foto: adevarul.ro

Comentariul meu

Lasă un răspuns