Aglomerație în trafic la granița cu Ungaria. Se stă și două ore la coadă

0 253

Românii care lucrează în străinătate se reîntorc în țările unde s-au stabilit, iar acest lucru face ca punctele de frontieră să se aglomereze foarte mult. Din acest motiv se stă la coadă și două ore pentru trecerea frontierei.

Mii de români care lucrează în străinătate şi au venit în România pentru a sărbători Paştele au început să se întoarcă în ţările în care s-au stabilit, iar luni în punctele de frontieră de la Nădac II şi Cenad este aglomeraţie, aşteptându-se chiar şi două ore pentru controlul documentelor, anunță News. La aproape toate punctele control de la frontiera cu Ungaria este aglomeraţie, luni la prânz, când mii de români au ajuns la ieşirea din ţară.
Majoritatea sunt muncitori stabiliţi în străinătate şi care au venit pentru a petrece Paştele alături de familii, însă sunt şi persoane care pleacă în excursii de o zi în Ungaria.
”Am fost la Deva, la părinţi, pentru a petrece Paştele. Lucrez în Germania şi am stat doar trei zile acasă, pentru că marţi trebuie să fiu la serviciu”, a spus un bărbat care aştepta în coloana formată pe autostradă, în Vama Nădlac II.
La Nădlac II, timpii de aşteptare, potrivit aplicaţiei de pe site-u Poliţiei de Frontieră, ajung până la 90 de minute, însă unii şoferi au spus că au aşteptat chiar şi două ore.
Aplicaţia mai arată că la Cenad, în judeţul Timiş, se aşteaptă 120 de minute, iar la Salonta, Borş şi Săcuieni oamenii sunt nevoiţi să stea la coadă 30 de minute.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Mihaela Leş, pe sensul de ieşire din ţară au fost deschise nouă artere la Nădlac II. Se va putea lucra la această capacitate până la ora 23.00, când va fi ridicată interdicţia impusă de Ungaria pentru circulaţia automarfarelor, astfel că două artere vor fi rezervate transportului de mărfuri.
”Personalul a fost suplimentat în toate punctele de frontieră. Pentru că la Nădlac II se aşteaptă mult, le recomandăm şoferilor să se îndrepte spre Nădlac I, Turnu şi Vărşand, unde nu este la fel de aglomerat”, a spus Mihaela Leş.
Vineri, ministrul de Interne, Carmen Dan, a fost în control la Nădlac II, pentru a se asigura că nu se formază cozi la intrarea în ţară în condiţiile în care veneau românii acasă de sărbători, iar verificarea documentelor se făcea pe zece artere, astfel că nu au fost înregistraţi timpi de aşteptare.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.