Exercițiul de alarmare de la Sibiu. Șapte din cele 38 de sirene nu au funcționat

203

Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a desfășurat un exercițiu de alarmare a populației prin intermediul sirenelor din tot județul. Din cele 160 de alarme, nu au funcționat toate, unele fiind în proces de reparație.

În data de 20 aprilie a.c., intervalul orar 10:00–12:00, s-a desfășurat exercițiul de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă- PROCIV 2017.
În cadrul exercițiului s-a urmărit punerea în mișcare a mijloacelor (sirenelor) de alarmare de la nivelul tuturor localităților județului Sibiu, modul de acțiune a autorităților locale pentru avertizarea și alarmarea populației, starea de operativitate a mijloacelor de alarmare.
La nivelul județului Sibiu, exercițiul a fost monitorizat de către cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu. Concluziile desprinse în urma exercițiului sunt următoarele:
– la nivelul Municipiului Sibiu: din totalul de 38 de mijloace de alarmare, 2 au fost în proces de reparație, înainte de începerea exercițiului, iar alte 5 s-au defectat pe timpul exercițiului;
– la nivelul Municipiului Mediaș: din totalul de 16 mijloace de alarmare, unul singur a fost nefuncțional.
În ceea ce privește starea de operativitate a mijloacelor de alarmare din localitățile din județ, primarii au confirmat funcționarea acestora în bune condiții.
Disfuncționalitățile înregistrate vor fi analizate și remediate de factorii de răspundere, în speță I.S.U. Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaș și Consiliul Județean Sibiu. Mulțumim cetățenilor și tuturor celor implicați în această activitate!

Foto: arhivă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.