Ultima ninsoare în Sibiu pe 20 aprilie datează de acum 21 de ani

241

Zăpadă în aprilie nu este o noutate absolută pentru sibieni. Totuși ultima dată când fulgii de nea s-au așternut peste oraș în 20 aprilie, s-a întâmplat fix cu 21 de ani în urmă conform meteorologilor.

În municipiul Sibiu ninge joi, însă zăpada nu s-a depus încă, acesta fiind un fenomen rar întâlnit primăvara, ultima dată ningând aici, în data de 20 aprilie, în urmă cu 21 de ani, conform spuselor meteorologului Udo Reckerth de la Serviciul Regional de Prognoză a Vremii Sibiu.
„S-a mai întâmplat în istorie să mai ningă în 20 aprilie în 1996. Eu știu și în luna mai că a mai nins. (…) Nu este ceva normal”, a spus Udo Reckerth pentru Agerpres. În Sibiu ninsoarea nu a afectat traficul rutier sau pe cel aerian, potrivit Poliției Județene și reprezentanților Aeroportului Internațional din municipiu. Cel mai mult a nins în județul Sibiu, în ultimele 24 de ore, în stațiunea Păltiniș, unde stratul de zăpadă este de 11 centimetri. Cel mai mare strat de zăpadă din județul Sibiu se înregistrează la Bâlea Lac, de peste un metru jumătate.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi