viaduct munti

Primul Ministru al României a anunțat joi seară într-un interviu la un post central de televiziune că din punctul său de vedere lucrările la autostrada Sibiu – Pitești vor începe în luna mai.

Premierul Sorin Grindeanu a anunțat joi că există un proiect de lege, care urmează să fie adoptat, privind proiectele strategice pe infrastructură, energie și apărare, pentru a simplifica aspectele care țin de licitații și implementarea acestora.
„Este un proiect de lege pe care vrem să-l adoptăm — și despre care s-a mai vorbit — pentru proiectele strategice, pentru că vrem să simplificăm foarte mult, în acord cu cerințele Comisiei Europene, tot ceea ce ține de achiziții și de implementarea acestor proiecte strategice pe trei mari domenii: infrastructură, energie și apărare. Sunt lucruri, dacă vorbim de infrastructură, unde de prea multe ori s-a pierdut prea mult timp”, a afirmat șeful Executivului într-un interviu la România TV, anunță News. El a precizat că în următoarea lună speră că vor putea începe lucrările pe autostrada Pitești-Sibiu, pe lotul 1 și pe lotul 5, „să începem acele faze care trenează”, aici fiind vorba despre închiderea Culoarului IV European, care are finanțare pe fonduri europene.
De asemenea, premierul a spus că se lucrează pe autostrada Lugoj-Deva și anul acesta vor fi date spre utilizare unele tronsoane, dar nu tot drumul: „E celebra fază pe acest tronson, unde lucrările sunt mai ample pentru niște tuneluri pentru urși, tot inventate la noi în țară. Nu prea sunt urși pe acolo, dar, mă rog, trecem peste”.
„Tot ceea ce este prins în master-plan și are finanțare europeană este prioritar pentru Guvernul pe care îl conduc. (…) România, în toți acești ani, indiferent de cine a condus un guvern sau de ce culoare politică avea acel guvern, mai mult s-au desenat cu carioca pe tablă trasee și master-planuri și s-au tot desenat și, când să se facă, nu s-au mai făcut”, a spus prim-ministrul Sorin Grindeanu.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns