Cartea – un univers infinit la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu

0 217

În fiecare an, marcăm la 23 aprilie Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor și Ziua Bibliotecarului. Așa se întâmplă și la Biblioteca Astra din municipiul Sibiu.

De-a lungul timpului, cartea a dobândit un caracter central în societatea modernă. Cartea se află la baza edificiului cunoașterii umane, fie că este imprimată sau în format digital. Nimic fără cărți! Universul ar fi gol fără ele, toate reperele vieții cotidiene și spirituale ar dispărea. Citim peste tot, acasă, în mijloacele de transport, pe tabletă, calculator sau telefon. Uneori nici nu ne dăm seama cât de mult citim. Cartea-obiect e adoptată și integrată în lumea virtuală, intră în sfera posibilului, se metamorfozează și rezistă uitării. E o formă de memorie care menține echilibrul universului uman, îl dezvăluie, îl reformulează, îl reconstruiește până la infinit, prin intermediul autorului și al cititorului. Triada autor-text-cititor e nedespărțită, nu poate fi ruptă de niciun conflict, de nicio criză.
O vom găsi mereu alături de bibliotecar, cel nedespărțit de ea, promotor al valorilor științei și culturii, moderând trecutul și viitorul, în spațiul uneori grandios, alteori modest al bibliotecii. Dacă n-ați mai fost de-o vreme la bibliotecă, vă invităm să mergeți. Pentru că aici pasiunea pentru carte se întâlnește cu pasiunea pentru nou. Nimic spectaculos, totul se face în liniște, tainic și discret, între tăcerea cărților și gesturile precise ale bibliotecarului, în folosul cunoașterii și al educației. Prin tot ceea ce fac, bibliotecarii celebrează în fiecare zi neprețuita carte. Să fim astăzi alături de ei! La mulți ani tuturor bibliotecarilor, creatorilor și iubitorilor de carte!

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.