fbpx

Scandal în cimitir – Peste 150 de romi s-au luat la bătaie după ce au întins mese și grătare

231

Zeci de mormite au fost profanate într-un cimitir după ce aproximativ 150 de romi s-au luat la bătaie. Incidentul s-a întâmplat la Focșani, iar romii s-au bătut cu crucile după ce în prealabil au întins mese și grătare printre locurile de veci.

Aproximativ 150 de persoane au fost implicate, sâmbătă, într-un conflict de proporţii în Cimitirul Nordic din Focşani, 17 persoane fiind duse la audieri la Poliţie. Conflictul a izbucnit între două grupuri de romi care s-au întâlnit în cimitir, unde au întins mese şi au făcut grătare, conform tradiţiei lor, şi au dat de pomană pentru cei morţi, aşa cum se obişnuieşte imediat după sărbătorile pascale, anunță News. Potrivit Jandarmeriei Vrancea, circa150 persoane, femei şi bărbaţi de diferite vârste, au fost implicate, sâmbătă, într-un conflict atât verbal, cât şi „cu acte de violenţă”, pe strada Mărăşeşti din Focşani şi în incinta Cimitirului Nordic din municipiu.
Şaptesprezece persoane au fost duse la audieri în urma aplanării conflictului, iar jandarmii patrulează încă în zona cimitirului şi pe străzile adiacente pentru a preveni reizbucnirea unor noi conflicte.
”În urma verificărilor s-a stabilit gradul de implicare a fiecărei persoane şi fapta comisă, iar celor în cauză li s-au întocmit actele de sesizare a organelor de cercetare penală, fiind susceptibile de săvârşirea infracţiunilor de “tulburarea ordinii şi liniştii publice, lovire şi alte violenţe şi profanare de morminte” se arată într-un comunicat remis de Jandarmeria Vrancea.
Potrivit anchetatorilor, în conflict ar fi fost implicate două grupări de romi, iar scandalul a pornit în cimitir, unde cei implicaţi dădeau de pomană în memoria morţilor. Romii au întins în cimitir mese şi aprins grătare, dând de pomană pentru cei morţi, conform tradiţiei lor.
În timpul conflictului, agresorii au folosit ca arme crucile pe care le-au rupt de pe locurile de veci, astfel că mai multe morminte au fost profanate. Scandalagiii au folosit scânduri, bolovani, bucăţi de bordură şi cruci de pe morminte.
Nu se ştie, deocamdată, dacă sunt persoane rănite şi nici dacă au fost persoane reţinute în urma conflictului. Ancheta în acest caz a fost preluată de Poliţia Municipiului Focşani.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.