Mare grijă cum circulați pe A1 Sibiu – Deva. S-a semnalat ceața densă

0 131

Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, luni dimineaţă, pe autostrada A1 Sibiu – Deva, între kilometrii 314 şi 369 vizibilitatea fiind cuprinsă între 50 şi 100 de metri.

Pe autostrada A1 Sibiu – Deva traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă luni dimiineaţă, între kilometrii 314 şi 369, vizibilitatea fiind cuprinsă între 50 şi 100 de metri.
Pe timp de ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice, şi anume sî nu se staţioneze pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă, iar în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice să se pornească luminile de avarie, să se folosească vesta reflectorizantă, să fie scoşi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi să fie amplasate triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari.
Totodată, Infotrafic îi sfătuieşte pe şoferii care se circulă cu maşinile pe DN66 Haţeg – Petroşani, în judeţul Hunedoara, să fie extrem de prudenţi la volan şi să reducă viteza, întrucât în dreptul comunei Merişor sunt semnalate porţiuni acoperite cu polei.Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că , ceaţa impune din partea celor aflaţi la volan, dar şi a celorlalte categorii de participanţi la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice. Astfel, este necesar ca maşinile să ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare, iar pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie să fie reglate corespunzător.
Poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege, în condiţii de ceaţă densă fiind necesară folosirea luminilor de ceaţă.
„Nu trebuie uitat că cea mai periculoasă manevră pe timp de ceaţă este depăşirea. Aceasta cu atât mai mult, cu cât cei ce depăşesc pot fi surprinşi de apariţia bruscă de pe sensul opus a unor autovehicule care circulă fără lumini sau având în funcţiune doar luminile de poziţie”, precizează Infotrafic, scrie News.ro.

Foto: arhivă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.