Sibiul este în topul orașelor în care se vor livra cele mai multe locuințe noi în acest an

0 352

Aproape 3.000 de locuințe vor fi finalizate în anul 2017 în zona Sibiului. Bucureștiul conduce detașat, aici urmând să fie livrare peste 12.000 de unități noi. Clujul este pe locul trei.

Trei din cinci locuințe care ar putea fi livrate în acest an în București – Ilfov sunt amplasate în zonele mărginașe ale orașului sau în interiorul marilor cartiere, iar dimensiunea apartamentelor este mai mică, se arată într-un studiu al unei companiei de consultanță imobiliară. ”Peste 25.000 de locuințe se află în construcție și ar urma să fie livrate în acest an în principalele piețe rezidențiale regionale din România. Cea mai mare piață rezidențială din România este regiunea București — Ilfov unde în prezent se află în dezvoltare aproximativ 12.000 de locuințe în proiecte rezidențiale care ar urma să fie livrate în acest an, dacă dezvoltatorii își vor respecta ritmurile de construcție anunțate. Cele mai multe dintre acestea, respectiv 7.200 de unități (59,5%), sunt reprezentate de locuințe mass market, adică proiecte rezidențiale amplasate în zonele mărginașe ale orașului sau în interiorul marilor cartiere, care pun pe piață locuințe cu suprafețe mai mici sau similar comparativ cu cele ale locuințelor vechi și care sunt incluse în proiecte care oferă un număr limitat de facilități”, se arată în document.

Click AICI să vezi cele mai bune oferte imobiliare din Sibiu!
Conform sursei citate, anul în curs confirmă și consolidarea segmentului middle market, fiind aproximativ 4.500 de locuințe incluse în proiecte rezidențiale cu amplasament mai bun, în interiorul inelului median al Bucureștiului, în zona de nord a orașului sau în apropierea marilor centre de afaceri, urmând a fi livrate în 2017.
Potrivit sursei citate, a doua piață rezidențială după dimensiuni din România este reprezentată de Cluj-Napoca și împrejurimi, în special Florești.

Sibiul în plină dezvoltare
‘Sibiu a înregistrat în ultimii ani o dezvoltare semnificativă pe segmentul rezidențial, datorată unei cereri susținute venite ca urmare a dezvoltării regionale pe segmentele producției de componente auto, industrial și retail. Astfel, aproximativ 2.900 de unități ar urma să fie finalizate în acest an în regiune, zona Turnișor reprezentând cel mai important pol de dezvoltare al orașului. ’’Aproximativ 2.100 de unități rezidențiale ar urma să fie finalizate în 2017 în Brașov și împrejurimi, în creștere cu 10,5% comparativ cu anul anterior. Cea mai mare parte a ofertei noi este reprezentată de proiecte mass market, reprezentând 65% din ofertă, urmată de segmentul middle market cu o cotă de piață de 35%”, informează studiul citat. Click AICI să vezi cele mai bune oferte imobiliare din Sibiu!

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...