Sora alpinistei decedată în Retezat a fost la un pas să fie și ea ucisă de o avalanșă în județul Sibiu

145

Fata care a murit sâmbătă după amiază după ce a fost ucisă de o avalanșă nu a fost la fel de norocoasă ca sora ei. Aceasta din urmă a fost și ea surprinsă de o avalanșă în 2010 la Bâlea Lac, dar a fost mai norocoasă și a scăpat.

Sora alpinistei Dor Geta Popescu (foto), care și-a pierdut viața în avalanșa produsă sâmbătă în Masivul Retezat, era să moară în 2010, când a reușit să supraviețuiască în urma unei avalanșe care a ucis însă un salvamontist la Bâlea, în Munții Făgăraș, a declarat luni, șeful Salvamont Sibiu, Adrian David. „Sora fetei care a murit a fost surprinsă de avalanșă în Munții Făgăraș, în 2010. Atunci a ieșit singură din zăpadă, a fost îngropată parțial, până la genunchi, dar atunci a murit un salvamontist în avalanșa în care erau și ei. A fost la Bâlea Cascadă. Au fost trei persoane surprinse, din care un salvamontist a decedat”, a explicat Adrian David pentru Agerpres. Dor Geta Popescu (14 ani) și Erik Gulacsi (13 ani) au decedat sâmbătă, în avalanșa produsă în Masivul Retezat.
Șeful salvamontiștilor sibieni îi sfătuiește pe turiști să nu se aventureze pe munte, până nu cer informații de la Salvamont. Dacă zona e periculoasă sau cu risc de avalanșe, turiștilor li se recomandă să nu urce pe traseele montane.
Cea mai mare avalanșă din România, în care au murit 23 de persoane, majoritatea copii, a avut loc în urmă cu 40 de ani, în județul Sibiu. În 17 aprilie 1977, la Bâlea Lac, 23 de elevi și profesori de la un liceu din municipiul Sibiu au murit în câteva secunde, fiind surprinși de avalanșă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.