fbpx

O familie din Copșa Mică în așteptarea unui miracol divin – ’’Doar o răsuflare’’ la Astra Film Cinema

0 172

Cum a afectat închiderea fabricilor comuniste din Copșa Mică, cel mai poluat oraș al Europei până în 2009, viața unei familii ultra-religioase? Filmul Doar o răsuflare / A Mere Breath (regia Monica Lăzurean-Gorgan) intră în casa și curtea familiei Sicrea din Copșa Mică, joi, 27 aprilie, de la ora 19:00, la Astra Film Cinema.

Documentarul urmărește de-a lungul a șapte ani dinamica familiei Sicrea: în timp ce tatăl așteaptă de la Dumnezeu vindecare pentru infirmitatea progresivă a mezinei, în interiorul familiei survin transformări care modifică ireversibil relațiile dintre ei
Tatăl Dobrin, un creștin neoprotestant, și-ar dori ca Denisa, mezina familiei, să poată merge, dar nu este dispus să apeleze la doctori, ci speră că vindecarea va veni sub forma unui miracol divin. Fetița, captivă într-un cărucior cu rotile, suferă de spina bifida, un defect din naștere care-i afectează mobilitatea. Lia, împărtășește fervoarea religioasă a soțului, dar și-ar dori să apeleze și la ajutor medical pentru Denisa.
Pe măsură ce copiii devin adulți, în ciuda tuturor greutăților și a tuturor rigorilor impuse de religiozitatea dusă la extrem a lui Dobrin, familia va rămâne unită chiar și atunci când nici rugăciunile pentru însănătoșirea Denisei, nici speranța într-un viitor ”cumsecade” pentru Angelo, rebelul familiei, nu vor da roade.
Filmul Doar o răsuflare a câștigat premiul pentru cel mai bun documentar românesc la Premiile GOPO 2017, Astra Film Festival și Sarajevo Film Festival.
Accesul la proiecție se face începând cu ora 18:30, din Piața Mică, nr. 11. Mai multe informații la tel: 0751.166.516

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.