casa iohannis

Curtea de Apel Alba Iulia a respins  recursul declarat de Rodica Baştea împotriva deciziei pronunțate de Tribunalul Sibiu și astfel  locatarii redevin proprietari ai apartamentelor respective, pe care le cumpăraseră în anii ‘90 de la statul român în calitate de chiriaşi.

Curtea de Apel Alba Iulia a respins, miercuri, ca nefondat recursul declarat de Rodica Baştea împotriva deciziei pronunţate în octombrie 2016 de Tribunalul Sibiu.
”Respinge ca nefondat recursul declarat de intimata Baştea Rodica împotriva deciziei civile nr. 993/12.10.2016 pronunţată de Tribunalul Sibiu – Secţia I Civilă în dosar civil nr. 16140/306/2009. Obligă recurenta Baştea Rodica să plătească intimatei Antonescu Elisabeta suma de 900 lei şi intimaţilor Oargă Ioan, Oargă Ioan Adrian, Oargă Ancuţa Steluţa – suma de 900 lei, cu titlul de cheltuieli de judecată, în recurs”, se arată în decizia instanţei.
Decizia Curţii de Apel Alba Iulia este irevocabilă.
Curtea de Apel Alba Iulia a încheiat, în urmă cu o săptămână, judecarea dosarului în care locatarii a două apartamente din imobilul de pe strada Bălcescu din Sibiu, pierdut în instanţă de către preşedintele Klaus Iohannis, solicită să redevină proprietari ai locuinţelor respective pe care le cumpăraseră în anii ‘90 de la statul român în calitate de chiriaşi.
Instanţa a amânat, pentru miercuri, pronunţarea deciziei în acest dosar, după alte amânări dispuse în timpul judecării acestuia.
Pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia se află dosarul civil în care locatarii a două apartamente din imobilul de pe strada Bălcescu nr.29 din Sibiu, ce s-a aflat în proprietatea familiilor Iohannis şi Baştea, încearcă să redevină proprietari ai locuinţelor respective pe care le cumpăraseră în anii `90 de la statul român în calitate de chiriaşi.
Curtea de Apel Alba Iulia judecă recursul declarat de Baştea Rodica împotriva hotărârii Tribunalului Sibiu care a admis cererea de revizuire formulată de locatarii celor două apartamente.
În acest dosar instanţa a dispus mai multe amânări până când la dosar au fost depuse diferite decizii ale instanţelor care au judecat cauza sau cauze care au legătură cu acaesta.
Procesul de revizuire privind cele două apartamente din imobilul de pe strada Bălcescu nr. 29 din Sibiu a început, potrivit informaţiilor de pe portal, în anul 2009, la Judecătoria Sibiu, iar apelul a ajuns la Tribunalul Sibiu. Procesul a fost suspendat în noiembrie 2010 până la soluţionarea procesului aflat pe rolul Curţii de Apel Braşov şi a ajuns apoi la Curtea de Apel Piteşti, care privea aceeaşi speţă.
Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au respins, în 22 februarie, contestaţia în anulare făcută de către Klaus şi Carmen Iohannis, după ce aceştia au pierdut, prin sentinţă a Curţii de Apel Braşov, imobilul din centrul municipiului Sibiu. În plus, cei doi trebuie să achite cheltuieli de judecată către mai mulţi dintre intimaţii din proces, scrie News.ro.
Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, au pierdut casa din Sibiu în care este sediul unei bănci, în noiembrie anul trecut, în urma unei decizii a Curţii de Apel Braşov, după un proces care a durat mai mult de 16 ani.

Foto: arhivă.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns