zona picnic 03

Primăria Sibiu a amenajat în oraş până în prezent trei locuri de picnic. Ele sunt la dispoziția sibienilor încă de acum un an şi jumătate, dar oamenii nu le-au folosit prea des.

Cele trei locuri de picnic sunt în trei cartiere diferite ale oraşului, în zone periferice: în zona străzilor Oaşa şi Aleea Şelimbărului, dar şi în cartierul Ţiglari, pe malul unui lac.
Potrivit oficialilor Primăriei Sibiu, spaţiile din zona străzilor Oaşa şi Aleea Şelimbăr au fost amenajate pe zone verzi din vecinătatea blocurilor, având o suprafaţă de aproximativ o mie de metri pătraţi. Ambele sunt situate în apropierea malului stâng al Văii Săpunului. loc de picnic sibiuFiecare dintre acestea este dotat cu un grătar cu patru posturi situat în centru şi amplasat pe o platformă din beton. Acesta este înconjurat de patru mese cu bănci, iar pentru păstrarea curăţeniei, lângă mese, au fost instalate coşuri de gunoi. Mesele şi băncile au fost construite pe o structură metalică, cu blaturi şi feţe de lemn, anunță News. Locul de picnic din cartierul Ţiglari are dotări similare, dar, în cazul acestuia, cele patru mese cu bănci sunt acoperite de două foişoare din lemn construite pe o platformă din beton.loc de picnic in sibiu
Deşi au fost finalizate în noiembrie 2015, locurile de picnic n-au fost prea des folosite de sibieni, care preferă zonele verzi din jurul municipiului.

Curmătura Ștezii, locația favorită pentru grătare
Cel mai frecventat loc de picnic este la ”Curmătură”, zonă aflată la aproape 15 kilometri de municipiul Sibiu, în comuna Răşinari, în drumul spre staţiunea Păltiniş.
În zilele călduroase de 1 Mai sau în weekend-urile de peste an, sute de sibieni aleg această zonă pentru petrecerea timpului liber. ”Curmătura” este situată de-a lungul unui râu, la poalele Munţilor Cindrel, peisajul fiind de vis.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu