VIDEO – Palinca românescă ce costă peste 2.000 de euro litrul

0 297

Un producător din Satu Mare spune că deține pălincă din cireșe amare, ce are o vechime de peste 17 ani.

Pălincă românească de mii de euro. Este performanţa unui producător din Satu Mare, care se laudă cu un sortiment din cireşe amare, vechi de 17 ani, unic în România. Licoarea este cerută de marile restaurante din România, dar şi de clienţi din străinătate, anunță Digi24.
Silviu Zetea face pălincă de peste 40 de ani. A învățat meserie de la tatăl său și, imediat după Revoluție, a început să construiască un brand de familie. Astăzi produce pălincă de mere, pere, caise sau vișine care se vinde, în medie, cu 200 lei pe litru.
Cireașa de pe tort, cum îi place bărbatului să spună, este chiar pălinca din cireșe amare, veche de aproape 17 ani.
„Arată în felul acesta, inspirat fiind dintr-o baladă cunoscută în România, balada lui Ciprian Porumbescu, ca formă de prezentare, fiind făcută din cireșe amare. Această băutură, limitată ca și stoc, se pune – ca să nu zic se îmbuteliază – în ambalaje personalizate, ambalaje de o factură mai deosebită, aș putea spune ca un bibelou, un cadou deosebit și un gust inconfundabil. Prețul final poate să ducă și chiar înspre echivalent 2.000 de euro per litru”, explică Silviu Zetea.
Nu doar conţinutul este valoros la această băutură, ci şi ambalajul.
„Sistemul de închidere în gâtul sticlei cu dop de plută și șnur de extracție, sub capacul de sticlă, care e element de noutate pentru decantorul ce îmi poartă numele.”, mai explică Silviu Zetea.
Şi un producător din Oradea se laudă cu pălinca lui, despre care spune că acum patru ani a ajuns pe masa prinţului Charles. Alexandru Tătar, sau Sandu de la Pericei, aşa cum îl ştiu cunoscuţii, spune că producătorii ar avea nevoie de sprijin din partea statului.
„Dacă ar fi centre de achiziționare a legumelor și fructelor, ai avea unde să îți duci fructele, acuma nu le poți păstra, dacă nu faci pălincă din ele se strică, le poți arunca și așa au dispărut o grămadă de livezi.”, explică Silviu Zetea.
Un litru de pălincă de gutui se vinde cu 100 de lei, iar Sandu are un procedeu de verificare a calităţii produsului care nu dă niciodată greş. VIDEO AICI.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...