VIDEO FOTO – Protest cu 1.000 de oameni la Guvern. S-a ieșit în stradă și la Sibiu

169

Decizia senatorilor de a da gir pentru grațierea persoanelor condamnate pentru fapte de corupție a nemulțumit din nou opinia publică din România. Peste 1.000 de persoane au protestat miercuri seară în fața Guvernului. Și la Sibiu aproximativ 30 de oame i au ieșit în Piața Mare. Printre ei și fostul Prefect de Sibiu, Cristian Roman.

Aproximativ 1.000 de persoane au protestat miercuri seara în faţa Guvernului faţă de decizia Comisiei juridice a Senatului de a graţia inclusiv persoane condamnate pentru fapte de corupţie, anunță News. Manifestanţii s-au instalat în Piaţa Victoriei, iar circulaţia în zonă a fost blocată de poliţişti. În faţa Guvernului a fost format un cordon de jandarmi. proximativ 1.000 de persoane s-au strâns, miercuri, în Piaţa Guvernului pentru a protesta. Manifestaţia a durat aproximativ patru ore. Circulaţia în Piaţa Victoriei a fost redeschisă de către poliţişti.

Proteste și la Sibiu
Zeci de persoane care s-au mobilizat pe Facebook s-au adunat, miercuri seară, în pieţele centrale din Sibiu, Cluj-Napoca, Braşov şi Constanţa, pentru a protesta faţă de amendamentele la Legea graţierii, adoptate de Comisia juridică din Senat, prin care condamnaţii pentru dare sau luare de mită şi pentru trafic de influenţă vor fi graţiaţi.
În jur de 30 de sibieni s-au strâns, miercuri seară, în Piaţa Mare din municipiu, după ce s-au organizat pe reţeaua de socializare. Protestatarii, care nu au scandat lozinci, au scris cu litere foarte mari, pe asfalt, cuvântul “#Rezist” (foto – Doru Apostol).

Şi la Cluj-Napoca, aproape 100 de oameni au ieşit în Piaţa Unirii, din municipiu, în urma unui apel făcut pe Facebook, manifestanţii având cu ei şi un banner pe care scrie “27 de ani de corupţie. Cât mai #rezistăm?”
La Braşov, aproximativ 30 de persoane s-au adunat în faţa Prefecturii şi au purtat banderole cu “#Rezist”. Ei nu au scandat lozinci, şi nici nu au avut pancarte, protestul terminându-se după aproape două ore.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.