Start pentru programul Sibiu – Capitală Universitară Europeană. Zece ani de educație prin cultură celebrați la ULBS

233

Cea de a treia ediția a evenimentului Sibiu Capitală Universitară Europeană – 10 ani de educație prin cultură va debuta luni, cu International Week (8-13 mai) eveniment ce propune o serie de dezbateri culturale și academice de anvergură şi evenimentul Diplomaţia academică şi culturală – platformă pentru dezvoltarea parteneriatelor sustenabile (8 mai), care implică două activităţi, o masă rotundă și un training de specialitate.

 Proiectul Sibiu – Capitală Universitară Europeană. 10 ani de educaţie prin cultură facilitează accesul publicului larg la cultura vie și explorează noile tendințe în materie de educație și diplomație la nivel global, deschizând astfel calea pentru formarea unei imagini de ansamblu asupra modurilor în care a evoluat educaţia până în zilele noastre și a stării sale actuale. Astfel, aniversarea de 10 ani de la momentul în care oraşul Sibiu a fost Capitală Culturală Europeană iar Universitatea “Lucian Blaga” un centru important de creaţie şi diseminare de iniţiative culturale şi educaţionale aduce, alături de proiecte cu o foarte bună continuitate până în prezent noi evenimente şi concepte de interes major pentru societate în sens larg şi pentru comunitatea locală.
Deschiderea oficială a proiectului Sibiu – Capitală Universitară Europeană va avea loc în 8 mai, de la ora 10,00, în sala Senatului Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, str. Lucian Blaga nr. 2A și va fi urmată de o Masa rotundă – Diplomaţia academică şi culturală – platformă pentru dezvoltarea parteneriatelor sustenabile la care vor lua parte ambasadori și reprezentanți ai Ambasadelor în România a 9 țări: Belarus, Japonia, Danemarca, Pakistan, Gambia, Cehia, Iordania, Iran, Siria. De la ora 16.00, organizatorii vor susţine şi Training-ul  de specialitate gratuit, de 2 ore, „Developing negotiation skills”.
International Week (8-13 mai) va presupune prezența a aprox. 120 de participanți de marcă din Europa, America, Africa şi Asia (Germania, Franta, Olanda, Grecia, Bulgaria, Italia, Belgia, Norvegia, Polonia, Macedonia, Austria, Cehia, Ucraina; SUA; Pretoria, Egipt; China, Mongolia, Rusia, Indonezia) care vor susţine, pe durata unei săptămâni, prelegeri pe tematici diverse, de actulitate, deschise publicului. Programul detaliat al prelegerilor poate fi consultat pe website-ul   evenimentului http://international.ulbsibiu.ro/iweek/programme2017.pdf
Tot în cadrul Sibiu – Capitală Universitară Europeană se va desfășura Festivalul Ştiinţelor Educaţiei (30.06.2017 – 01.07.2017), în cadrul căruia vor fi organizate scurte prezentări, dezbateri, mese rotunde cu participarea unor experţi internaționali în domeniul ştiinţelor educaţiei, împreună cu antropologi, sociologi, psihologi, educatori, medici, psihiatri.
Al 8-lea Congres Româno-Iordanian de Medicină şi Farmacie (18-22 mai), Festivalul Internațional Studențesc „Zona nouă”, ediția a III-a ( 8 iulie 2017), Traducerea ca interpretare: ateliere literare transnaţionale (31 mai – 3 iunie 2017) vor completa lista de evenimente Sibiu – Capitală Universitară Europeană.
Programul detaliat al proiectului cultural poate fi consultat la adresa http://conferences.ulbsibiu.ro/sbuniv/2017/.

data-ad-slot="4949109893" data-ad-format="autorelaxed" data-full-width-responsive="true">

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.